r
Nosalty Logó

Menzás paradicsomleves betűtésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1361 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19225 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 340 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    570 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    76898 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1361 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  2. Apránként, elkeverve felöntjük a paradicsomlével.
  3. Beletesszük a megtisztított hagymát, csak úgy egészben, és hozzáadjuk a cukrot, a sót és egy-két kanál sűrített paradicsomot, de ez elhagyható.
  4. Végül annyi vizet adunk hozzá, amilyen hígra szeretnénk. Én most 3 decit öntöttem hozzá, de egyesek szerint így túl sűrű lett, nem tudom, ízlés dolga. A sulimenzás levesben biztosan több víz volt, mint paradicsomlé.
  5. Végül lefedjük, és kb. 20 perc alatt összeforraljuk, majd csak úgy egyszerűen belezúdítjuk a betűtésztát, ami pár perc alatt megpuhul.
  6. Nedvességtől szétporladó szalvétával, ragacsos piros tálcán tálaljuk szeretettel és nosztalgiával.
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 99
  • 7 napos nézettség: 689
  • Össznézettség: 86935
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 14.

Ajánló

Ajánlom annak, akinek hiányzik az az időszak, amikor csak arra kellett figyelni, hogy a menzás asztalon tele legyen a vizeskancsó. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha neked is az orrodban maradt az illat és a szádban az íz, akkor itt az idő, hogy összedobd ezt a pár perces sulimenzás időket idéző klasszikust: a cukros, betűtésztás paradicsomlevest. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?