Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás-rebarbarás brownie

Mentás-rebarbarás brownie
Mentás-rebarbarás brownie
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran sütök browniet, nagyon szeretjük. Ezúttal mentával és rebarbarával dobtam fel az amúgy sem unalmas, csupa csokis sütit. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A mentát aprítsuk fel, a rebarbarát és az étcsokit pedig vágjuk kisebb darabokra.
  3. Egy nagy tálban keverjük el az összes hozzávalót: lisztet, cukrot, kakaóport, tojást, sütőport, olajat és a tejfölt.
  4. Öntsük hozzá a mentát, a rebarbarát és a csokoládét is, és dolgozzuk össze. Ha nagyon sűrűnek találjuk a tésztát, akkor 1-2 deci tejjel vagy vízzel hígíthatunk rajta.
  5. Egy kisebb tortaformát vagy tepsit kenjük ki a vajjal. Én szilikonos formát használok, de ezt is ki szoktam vajazni.
  6. Az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Melegen a legfinomabb, de akár két nap múlva is kitűnő finomság, már ha marad belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

CreativeAngel

Mióta szakács: 2015.06.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás brownie, mentás brownie rebarbarával, mentás rebarbarás csokis süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

332
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tojás 2 db
sütőpor 2 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 3 ek
étcsokoládé 10 dkg
rebarbara 4 közepes szár
menta 1 ek
vaj 1 ek