Nosalty Logó

Mennyei ragu sűrű szafttal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Mennyei ragu sűrű szafttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2347 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2029 micro
  • β-karotin
    5080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 468 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2436 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1951.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2552 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    10146 micro
  • β-karotin
    25398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    5976 micro
Összesen 2347 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát zsíron dinszteljük, hozzákockázva a füstölt húst.
  2. Hozzátesszük a kockázott disznóhúst, lepirítjuk.
  3. Kis vízzel felengedjük, és belekarikázzuk a paradicsomot, paprikát.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot, és a húst háromnegyed-puhára főzzük.
  5. Hozzákockázzuk a zöldségeket, és beletesszük a borsót.
  6. Beleöntjük a bort, és felengedjük vízzel a ragunkat.
  7. Puhára főzzük a ragut a hozzávalókkal együtt.
  8. Mikor kész, 2 ek lisztből rántást csinálunk,és egy kicsit besűrítjük a szaftot, hogy ne legyen leveses az ételünk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14320
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami olyat szerettem volna főzni, ami nem pirospaprikás. Ezt az ételt most főztem először. Az újdonságokat a férjem nem szereti, ezért elég aggodalmas volt, hogy mit találok már ki megint.:)) Na, panasz az nem volt, majdhogynem ketten megettük ezt a hatalmas adagot. Éppen hogy maradt valami holnapra:). Mondanom sem kell, hogy isteni az íze. A magam részéről a híg, leves állagú szaftot nem kedvelem, ezért besűrítem a ragukat. Így százszor finomabbak. A hozzávaló paradicsomot és paprikát tavaly fagyasztottam le. Érdemes mindenkinek nyáron sok paprikát, paradicsomot lefagyasztania, mert felengedés nélkül télen azonnal a pörkölthöz, raguhoz adhatók.

Hozzászólások

Marika nagyi

Nagyon örülök, hogy Évike is süriti a szaftokat, úgy mint én a pörköltet és a ragukat is. Azt gondoltam, ez csak az én mániám. Nem szeretem a tiszta zsírból, vagy léb?l lév? szaftokat. A pörköltet, egy közepes krumpli lereszelésével s?rítem be. A tésztareszel? tüskés oldalán. Ha van burgonya pehely otthon az még jobb. Ha elsózok valamit akkor a krumplival lehet korrigálni. Egy szem beledarabolva megf?l és elveszi a só ízét. Nem akarlak kioktatni, csak elmondani én hogy csinálom. Üdvözöllek! Marika mama...

Törölt felhasználó

Kedves Marika Mama! Nálunk az egyik nagyit is így hívják, úgyhogy külön köszönöm a hozzászólást. Tudom, hogy a nagyik f?ztjénél nincs jobb, úgyhogy várom a receptjeit!! Éva

Rhode

Ez nagyon finom, én is szoktam ilyet f?zni, van amikor tejföllel s?rítem, úgy is nagyon finom.

juliahoppal

A sûrítést meg lehet úgy is oldani hogy rakunk bele egészbe hagymát , krumlit és azt összeturmikszoljuk ( de akár a borsóból, fehér répából meg a sárga répából is lehet hozzá rakni ) ezt vissza öntjük és kész is a sûrítés és nem kell lisztet használni. Kevesebb kaloria és egészségesebb is.

dadimami

Kedves Évi! Tetszett a bevezet? szöveg, " valami olyat szerettem volna f?zni ami nem pirospaprikás"! Nálunk bevett szokás már, hogy a zöldfélék, legyen az leves vagy f?zelék pirospaprika nélküliek, így jobban szeretjük, jobban érvényesül a zöldborsó, zödbab, vagy karalábé íze. Egy leves nem feltétlenül jobb ha "magyarosan" jó pirospaprikásan készül, az nagyon jó a pörköltben, de a levesb?l f?zelékb?l inkább kihagyom. üdvözlettel: Margó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek