Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mennyei ragu sűrű szafttal

Mennyei ragu sűrű szafttal
Mennyei ragu sűrű szafttal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami olyat szerettem volna főzni, ami nem pirospaprikás. Ezt az ételt most főztem először. Az újdonságokat a férjem nem szereti, ezért elég aggodalmas volt, hogy mit találok már ki megint.:)) Na, panasz az nem volt, majdhogynem ketten megettük ezt a hatalmas adagot. Éppen hogy maradt valami holnapra:). Mondanom sem kell, hogy isteni az íze. A magam részéről a híg, leves állagú szaftot nem kedvelem, ezért besűrítem a ragukat. Így százszor finomabbak. A hozzávaló paradicsomot és paprikát tavaly fagyasztottam le. Érdemes mindenkinek nyáron sok paprikát, paradicsomot lefagyasztania, mert felengedés nélkül télen azonnal a pörkölthöz, raguhoz adhatók.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát zsíron dinszteljük, hozzákockázva a füstölt húst.
  2. Hozzátesszük a kockázott disznóhúst, lepirítjuk.
  3. Kis vízzel felengedjük, és belekarikázzuk a paradicsomot, paprikát.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot, és a húst háromnegyed-puhára főzzük.
  5. Hozzákockázzuk a zöldségeket, és beletesszük a borsót.
  6. Beleöntjük a bort, és felengedjük vízzel a ragunkat.
  7. Puhára főzzük a ragut a hozzávalókkal együtt.
  8. Mikor kész, 2 ek lisztből rántást csinálunk, és egy kicsit besűrítjük a szaftot, hogy ne legyen leveses az ételünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 946
elküldve: 2
receptkönyvben: 278
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéshúsos ragu, zöldséges húsos ragu

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2018-02-10 10:26

Kedves Évi!
Tetszett a bevezető szöveg, " valami olyat szerettem volna főzni ami nem pirospaprikás"!
Nálunk bevett szokás már, hogy a zöldfélék, legyen az leves vagy főzelék pirospaprika nélküliek, így jobban szeretjük, jobban érvényesül a zöldborsó, zödbab, vagy karalábé íze. Egy leves nem feltétlenül jobb ha "magyarosan" jó pirospaprikásan készül, az nagyon jó a pörköltben, de a levesből főzelékből inkább kihagyom.
üdvözlettel: Margó

juliahoppal
juliahoppal Mon, 2015-07-13 10:14

A sûrítést meg lehet úgy is oldani hogy rakunk bele egészbe hagymát , krumlit és azt összeturmikszoljuk ( de akár a borsóból, fehér répából meg a sárga répából is lehet hozzá rakni ) ezt vissza öntjük és kész is a sûrítés és nem kell lisztet használni. Kevesebb kaloria és egészségesebb is.

Rhode
Rhode / Rhode Sat, 2013-05-25 14:15

Ez nagyon finom, én is szoktam ilyet főzni, van amikor tejföllel sűrítem, úgy is nagyon finom.

Havva
Évikonyhája / Havva Mon, 2013-02-11 21:34

Kedves Marika Mama!

Nálunk az egyik nagyit is így hívják, úgyhogy külön köszönöm a hozzászólást.
Tudom, hogy a nagyik főztjénél nincs jobb, úgyhogy várom a receptjeit!!

Éva

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2013-02-11 18:11

Nagyon örülök, hogy Évike is süriti a szaftokat, úgy mint én a pörköltet és a ragukat is.
Azt gondoltam, ez csak az én mániám. Nem szeretem a tiszta zsírból, vagy léből lévő szaftokat.
A pörköltet, egy közepes krumpli lereszelésével sűrítem be. A tésztareszelő tüskés oldalán.
Ha van burgonya pehely otthon az még jobb. Ha elsózok valamit akkor a krumplival lehet korrigálni.
Egy szem beledarabolva megfől és elveszi a só ízét.
Nem akarlak kioktatni, csak elmondani én hogy csinálom.
Üdvözöllek! Marika mama...

468
sertéshús 50 dkg
sertéshús 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
burgonya 5 db
sárgarépa 4 db
fehérrépa 4 db
zöldborsó 20 dkg
fehérbor 2 dl
paradicsom 2 db