Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi ragu

Karácsonyi ragu
Karácsonyi ragu
150 perc / előkészület: 20 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi karácsonyi recept ez a mi családunkban, bár én nem csak az ünnepekre szoktam készíteni. Érdemes jobb minőségű vörösbort választani, nemcsak a ragu érdekében, hanem a szakács kiszáradását is megelőzendő…
Azon kívül, hogy nagyon finom, több előnye is van ennek az ételnek. Egyrészt, egyszerűen
elkészíthető, amolyan mindent beledobálok recept, nincs vele sok macera, fő magától.
Másrészt hetekkel karácsony előtt elkészíthető, mert kiválóan lehet mélyhűteni. Az illat pedig, amely főzés közben árad, az nálunk minden karácsonyi készülődés alapfeltétele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vágjuk fel kb. 5 cm-es hosszú csíkokra, de ha kockára vágjuk, az sem probléma. Kuktában vagy edényben forrósítsuk fel az olajat, s ebben pirítsuk a húst fehéredésig. Húzzuk le a tűzről, és szedjük ki egy tányérra.
  2. A húsos olajban dinszteljük üvegesre az apróra vágott, nagy fej vöröshagymát. Ezután tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsompürét, a fahéjat, a babért, a vörösbort és a fűszereket.
  3. A kis fej hagymába szúrjuk bele a szegfűszegeket, és azt is küldjük a kuktába. Végül tegyük hozzá a húst, és jól keverjük át. (Javaslom, a lefedéssel várjunk kicsit, míg az ízek kissé összeérnek, hogy megkóstolhassuk, hiszen a fűszerek mennyisége nem előírás, ízlés szerint változtathatunk rajta.)
  4. Lefedve, nagyon lassú tűzön főzzük legalább 1,5-2 órát. Ha a levét esetleg elfőné, vörösbort öntünk hozzá.
  5. Amikor megpuhult a hús, távolítsuk el a szegfűszeges hagymát, a fahéjat és a babért. Ízlés szerint krumplipürével vagy főtt tésztával, esetleg krokettel tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 734
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Aranylekvar

Mióta szakács: 2014.10.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marharagu, fűszeres ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
marhahús 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
sűrített paradicsom 2 ek
szegfűszeg 3 db
babérlevél 2 db
fahéjrúd 1 db
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
száraz vörösbor 2 dl