r
Nosalty Logó

Karácsonyi ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Aranylekvar
Karácsonyi ragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3459 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 491 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.6 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6056.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    2982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk fel kb. 5 cm-es hosszú csíkokra, de ha kockára vágjuk, az sem probléma. Kuktában vagy edényben forrósítsuk fel az olajat, s ebben pirítsuk a húst fehéredésig. Húzzuk le a tűzről, és szedjük ki egy tányérra.
  2. A húsos olajban dinszteljük üvegesre az apróra vágott, nagy fej vöröshagymát. Ezután tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsompürét, a fahéjat, a babért, a vörösbort és a fűszereket.
  3. A kis fej hagymába szúrjuk bele a szegfűszegeket, és azt is küldjük a kuktába. Végül tegyük hozzá a húst, és jól keverjük át. (Javaslom, a lefedéssel várjunk kicsit, míg az ízek kissé összeérnek, hogy megkóstolhassuk, hiszen a fűszerek mennyisége nem előírás, ízlés szerint változtathatunk rajta.)
  4. Lefedve, nagyon lassú tűzön főzzük legalább 1,5-2 órát. Ha a levét esetleg elfőné, vörösbort öntünk hozzá.
  5. Amikor megpuhult a hús, távolítsuk el a szegfűszeges hagymát, a fahéjat és a babért. Ízlés szerint krumplipürével vagy főtt tésztával, esetleg krokettel tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2970
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi ragu
Aranylekvar 5 recept

Régi karácsonyi recept ez a mi családunkban, bár én nem csak az ünnepekre szoktam készíteni. Érdemes jobb minőségű vörösbort választani, nemcsak a ragu érdekében, hanem a szakács kiszáradását is megelőzendő… Azon kívül, hogy nagyon finom, több előnye is van ennek az ételnek. Egyrészt, egyszerűen elkészíthető, amolyan mindent beledobálok recept, nincs vele sok macera, fő magától. Másrészt hetekkel karácsony előtt elkészíthető, mert kiválóan lehet mélyhűteni. Az illat pedig, amely főzés közben árad, az nálunk minden karácsonyi készülődés alapfeltétele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...