r
Nosalty Logó

Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából

MMagdolna95
Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortalap

A krém

A díszítés

536
Kalória
8g
Fehérje
58g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
44.8g
Víz
202g
Koleszterin
461.4mg
Élelmi rost
30.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalap

A krém

A díszítés

Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalap

A krém

A díszítés

Összesen 5371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalap

A krém

A díszítés

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    304.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5820.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    579.7 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 5371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tortalap

  1. Kettéválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, és külön tálacskába tesszük.
  2. A tojássárgáját a hét evőkanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét a két evőkanál porcukorral habbá verjük.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, aztán a sárgájához keverjük a habot és a lisztet. Lassan kavarjuk kézi habverővel, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
  4. Miután a massza összeállt, eloszthatjuk két felé, mivel így hamarabb és biztosan megsül. 180 fokon süssük.
  5. Miután a lapok kihűltek, elvágjuk középen őket.

A krém

  1. A befőtt levében megfőzzük a pudingot.
  2. Ha nem akarjuk, hogy a tortánk a "szegény" jelzőt megkapja, akkor az 5 evőkanál lisztet a tejjel simára keverjük, lassú tűzön kavargatjuk, amikor kezd sűrűsödni, javában kell kavargatni, hogy oda ne égjen.
  3. A puha vajat a 20 dkg cukorral kihabosítjuk.
  4. Összekeverjük a befőtt levében főtt pudingot a lisztből és tejből kapott péppel, és miután kihűlt, hozzáadjuk vaj és cukor keverékét.
  5. A krémet a kihűlt lapokra simítjuk.

A díszítés

  1. Tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd habbá verjük.
  2. Miután a tejszínt a tortára simítottuk, a meggyet a tetejére rakjuk.
  3. Elkészítjük a zselatint, és rácsorgatjuk a tortánk tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Évfordulóra készítettem a tortát. Fél évvel azelőtt a párom említette, hogy régen valahol megkóstolt egy meggykrémes tortát, ami nagyon ízlett neki. Nem vagyunk nagyon édesszájúak, így a krém megfelelő lett.  Sikerült egy olyan tortát készíteni, amely nem csak szép volt, hanem ízletes is. Még a kritikus családtagoknak is ízlett, tehát úgy gondolom, hogy nem csak a szerelem beszélt a páromból, amikor azt mondta a tortára, hogy finom.  

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek