Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából

Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából
Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évfordulóra készítettem a tortát. Fél évvel azelőtt a párom említette, hogy régen valahol megkóstolt egy meggykrémes tortát, ami nagyon ízlett neki. Nem vagyunk nagyon édesszájúak, így a krém megfelelő lett. 

Sikerült egy olyan tortát készíteni, amely nem csak szép volt, hanem ízletes is.

Még a kritikus családtagoknak is ízlett, tehát úgy gondolom, hogy nem csak a szerelem beszélt a páromból, amikor azt mondta a tortára, hogy finom.

 

hozzávalók / 10 adag

A tortalap

A krém

A díszítés

ajánlat

Ha a tortalap masszáját mégis egyben tesszük sülni, akkor a tetejére tegyünk alufóliát, hogy ne égjen el a lapunk teteje.

Édesszájúak tehetnek 25 dkg cukrot is a krémbe, viszont 20 dkg cukorral a befőtt levének kellemes savanyúsága jól érezhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortalap

  1. Kettéválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, és külön tálacskába tesszük.
  2. A tojássárgáját a hét evőkanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét a két evőkanál porcukorral habbá verjük.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, aztán a sárgájához keverjük a habot és a lisztet. Lassan kavarjuk kézi habverővel, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
  4. Miután a massza összeállt, eloszthatjuk két felé, mivel így hamarabb és biztosan megsül. 180 fokon süssük.
  5. Miután a lapok kihűltek, elvágjuk középen őket.

A krém

  1. A befőtt levében megfőzzük a pudingot.
  2. Ha nem akarjuk, hogy a tortánk a "szegény" jelzőt megkapja, akkor az 5 evőkanál lisztet a tejjel simára keverjük, lassú tűzön kavargatjuk, amikor kezd sűrűsödni, javában kell kavargatni, hogy oda ne égjen.
  3. A puha vajat a 20 dkg cukorral kihabosítjuk.
  4. Összekeverjük a befőtt levében főtt pudingot a lisztből és tejből kapott péppel, és miután kihűlt, hozzáadjuk vaj és cukor keverékét.
  5. A krémet a kihűlt lapokra simítjuk.

A díszítés

  1. Tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd habbá verjük.
  2. Miután a tejszínt a tortára simítottuk, a meggyet a tetejére rakjuk.
  3. Elkészítjük a zselatint, és rácsorgatjuk a tortánk tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MMagdolna95

Mióta szakács: 2014.10.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggykrémes-tejszínhabos torta, meggytorta tejszínhabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
finomliszt 7 evőkanál
tojás 7 db
cukor 7 ek
sütőpor 1 csomag
porcukor 2 ek
meggybefőtt 620 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 5 csapott ek
tej 3 dl
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
zselatinfix 1 csomag