Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós clafoutis

Túrós clafoutis
Túrós clafoutis
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon fontosnak tartom a reggelizést, képes vagyok korán kelni, és palacsintát, tejbegrízt vagy sütit sütni. Ezt a sütit is reggelire szoktam készíteni, de természetesen bármikor elkészíthető. A clafoutis recepteket itt a NoSalty -n fedeztem fel, ez a recept csak egy továbbgondolása túróval, mivel a túrót, túrós süteményeket nagyon szeretjük.

Ez egy gyorsan elkészíthető, finom és látványos süti.

hozzávalók / 4 adag

tészta

túrós töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A robotgéppel a tojások sárgáját és a cukrokat krémesre keverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a vajat, majd a lisztet, tejet és a sütőport, valamint óvatosan hozzákeverjük a kemény tojásfehérjéket. A tésztának palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie.
  2. A túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, valamint egy citrom reszelt héját. Ha nincs otthon citrom, anélkül is elkészíthető.
  3. Egy kb 30 cm-es üveg vagy porcelán kerek tálat kivajazunk és kilisztezünk. A tészta felét beleöntjük, és erre tesszük rá egyenletesen, kanál segítségével a túrót. A maradék tésztát ráöntjük a túróra. A tészta tetejére mandulalapocskákat  teszünk, de ha nincs otthon, úgy is finom.
  4. Kb. 20-25 percig sütjük 180 fokon gázsütőben, villanysütőben talán pár perccel tovább. Akkor jó, ha aranysárgára sült, és picit elválik a sütő oldalától. Fontos, hogy hústűvel ellenőrizzük, valóban jó-e már.
  5. Miután elkészült, hagyjuk hűlni kissé, majd egy lapostányérba beleforgatjuk (vizes konyharuhával rá lehet segíteni), majd a szervírozó tálba visszaforgatjuk a mandulás oldalára. Akkor lehet szépen szeletelni, ha már nem meleg a süti. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: kb. 30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 258
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumli

Mióta szakács: 2013.08.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pite, túrótöltelékes clafoutis, clafoutis túróval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla60
Rumli / Csilla60 Thu, 2013-08-15 17:18

Nem, azért a palacsintatésztánál kissé fixebb a tészta, és a túró sem híg. Inkább olyan lesz, mint egy túrósbukta, csak sokkal egyszerűbb megcsinálni.

kerzsu81
kerzsu81 Thu, 2013-08-15 16:43

Nagyon jól hangzik. Mivel palacsinta állagú a tészta, nem fog egy kicsit összekeveredni a töltelék a tésztával?

596
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2 ek
cukor 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert