Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-krémes alagút

Meggyes-krémes alagút
Meggyes-krémes alagút
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy kis könnyű sütit akartam készíteni, mire másnap a család jön látogatóba, így ezt választottam. Nincs vele sok macera, nagyon finom és mutatós is. :) Akinek kedve van, sütheti maga a piskótát! Meggy, illetve meggylekvár helyett készíthetjük ribizlivel és ribizlilekvárral is, azzal is nagyon ízletes!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy alacsony őzgerincformát fóliával kibélelünk, majd a piskótalapot beleszabjuk úgy, hogy még a tetejére is maradjon. A formában lévő piskótát és a fedőlap egyik felét megkenjük meggylekvárral. Félretesszük.
  2. A krémhez a tojássárgájákat simára eldolgozzuk a pudingporral, majd apránként hozzáöntjük a tejet és gőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük az előzőleg 1/2 dl vízben felolvasztott zselatint, és hideg vízfürdőbe állítva jól lehűtjük.
  3. 2,5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a vaníliakrémbe.
  4. A fele krémet a formába helyezett lekváros piskótára simítjuk, sűrűn megszórjuk a kimagozott meggyel, majd befedjük a megmaradt krémmel. Lekváros felével befelé ráhelyezzük a fedőlapot, ráhajtjuk a kilógó fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt hosszúkás tálra borítjuk, majd a maradék 1 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Befedjük vele a piskótát, majd a tetejére szép kis habrózsákat nyomunk, amiket egy-egy meggyszemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 616
elküldve: 3
receptkönyvben: 133
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes alagút, tejszínes-meggyes sütialagút, sütialagút meggykrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

425
piskótalap 30 dkg
meggylekvár 15 dkg
meggybefőtt 35 dkg
tej 1 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 20 g
tojássárgája 4 db
vaníliás pudingpor 1 teáskanál
habtejszín 3.5 dl
habfixáló 1 csomag