Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-kakaós lepény

Meggyes-kakaós lepény
Meggyes-kakaós lepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a porcukorral, majd az egyenként hozzáadott tojássárgákkal habosra keverjük.
  2. Hozzászitáljuk a kakaóport, a sütőporral és a vaníliás cukorral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe ötjük.
  4. Az előre elkészített magozott meggyet lecsurgatjuk, kevés liszttel meghintjük, és a tésztára szórjuk.
  5. Mérsékelt lángolt sütjük.
  6. Tetejét porcukorral meghjintjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 160
elküldve: 4
receptkönyvben: 289
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ferencz Lajosné

Mióta szakács: 2010.04.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes lepény, meggyes sütemény kakaósan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

711
margarin 25 dkg
porcukor 28 dkg
tojássárgája 6 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 14 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
meggy 50 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál