Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szeplős szelet

Szeplős szelet
Szeplős szelet
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

Szeplőhöz:

ajánlat

Ha kihűlt, szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A cukrot a tojással, az étolajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kefirt, a lisztben elkevert kakaóport és a szódabikarbónát.
  3. Alaposan kidolgozzuk.
  4. A masszát kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Szeplőhöz:

  1. A gesztenyemasszát villával áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat, a vaníliás cukrot, a lisztet, a rumot, ízlés szerint cukrot, sima krémmé keverjük, és evőkanállal a kakaós tésztára szaggatjuk.
  3. A kétféle masszát ne keverjük össze!

Sütés:

  1. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük (tűpróba!).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 748
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés-kakaós szelet, szeplős sütemény, kakaós süti gesztenyemasszával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

944
cukor 20 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
kefir 5 dl
finomliszt 35 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1.5 kk
gesztenyemassza 50 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
rum 0.5 dl