r
Nosalty Logó

Medvehagymával töltött csirke római tálban

Matkovics Eszter
Medvehagymával töltött csirke római tálban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

669
Kalória
43.4g
Fehérje
22.2g
Szénhidrát
44.4g
Zsír
283.8g
Víz
193.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Összesen 3346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Összesen 114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1981 micro
  • β-karotin
    4743 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1419.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3303 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    23714 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 3346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A római tálba vizet teszünkúgy, hogy teljesen ellepje, állni hagyjuk.
  2. Alaposan megmossuk a csirkét, a bőrét rajtahagyjuk.
  3. A medvehagymát apróra szeljük, belereszeljük a citrom héját (pár csepp levet is tehetünk, de ne sokat!), és a vajjal jó alaposan összekeverjük.
  4. A csirkét kívül-belül alaposan bedörzsöljük a sóval és a borssal. A csirke lábai felől abőrt picit felvágjuk, és beleteszünk egy keveset a hagymás masszánkból. Elegyengetjük, a maradékot pedig beletöltjük a csirke belsejébe.Hústűvel összetűzzük a rést, a madzaggal összekötjük a csirke lábait.
  5. A római tálból kiöntjük a vizet, beletesszük a csirkét, és lefedve 150 fokon45 percig sütjük.
  6. Megpucoljuk a zöldségeket.
  7. 45 perc múlva felöntjük az alaplével a csirkét, és 30 percig180 fokon pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és kb. 30 perc múlva kész. Újabb 10 percig fedő nélkül pirítsuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 115 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvéti újságban láttam a receptet. Finomabb, mint ahogy elképzeljük!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek