r
Nosalty Logó

Medvehagymás túrógombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Összesen 996 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Összesen 2989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.9 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    171 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 996 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5129.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    1393 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 2989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A gombóchoz a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a kukoricadarát, a lisztet, és jól összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét felverjük, és a masszához adjuk. Ezt követően 1-3 órát pihentetjük.
  3. A megmosott, megtisztított medvehagymát 2 cm-es darabokra felszeleteljük. A szalonnát 0,5-1 cm nagyságú kockákra szeleteljük, és 3-4 dkg vajon kisütjük, majd a pirított szalonnakockákat egy szűrőkanál segítségével kivesszük a zsiradékból.
  4. A szalonnazsíron kicsit megfonnyasztjuk a medvehagymát, és a túrós masszához keverjük.
  5. Amikor kellő ideig pihent a massza, gombócokat formálunk belőle, és felforrt sós vízben kifőzzük. A gombócok főzése közben a lángot vegyük visszább, lassúbb tűzön főzzük kb. 12-15 percig.
  6. A pirított prézlihez a serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk hozzá a maradék vajat, melegítsük fel, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és pirítsuk meg, majd a kifőtt gombócokat hempergessük bele.
  7. A meleg gombócokat tejföllel és a pirított szalonnakockákkal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17918
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

Tejföllel és pirított szalonnakockákkal kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagymás túrógombóc készítésénél ugyanúgy jártam el, mint az édes túrógombócnál, annyi különbséggel, hogy búzadara helyett kukoricadarát használtam, és a tésztába belekevertem a zsiradékon megfonnyasztott, aprított medvehagymát. Ebből az adagból 12 db gombóc lesz.

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek