Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös krumpligombóc

Tejfölös krumpligombóc
Tejfölös krumpligombóc
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik jó barátnőm készítette el ezt a receptet, tőle tanultam, bár ők simán főételként fogyasztották, én sült húshoz készítettem köretként, de mindenhogyan nagyon finom. A kép nem sikerült túl jól, mert csak gyorsan a lábosban tudtam lefotózni.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és megfőzzük.
  2. Míg fő a krumpli, egy másik edényben megdinszteljük a vöröshagymát, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, majd a tejfölt.
  3. Ha megfőtt a krumpli összetörjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A krumplihoz hozzáütjük a 2 tojást, és annyi lisztet keverünk folyamatosan hozzá, amíg gyúrható állagú lesz.
  5. Ezután gombócokat formázunk belőle, és lobogó vízben kifőzzük, míg feljönnek a víz felszínére.
  6. Ha már fent cirkulálnak a gombócok a víz tetején, szűrőkanállal átszedjük a paprikás, tejfölös szószba, összekeverjük, majd tálaljuk. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 371
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágsa

Mióta szakács: 2012.07.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyagombóc, tejfölös burgonyagombóc, krumpligombóc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Sat, 2015-07-18 10:00

De örülök ennek a receptnek! Nagymamám sokszor csinálta ezt gyerekkoromban.
Feltétlenül megcsinálom!
Üdv: Cili

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Thu, 2013-02-28 15:03

Szívesen, egészségetekre! :)
Az arányok amúgy nem biztos hogy pont ezek, sok mindentől függ, hogy hogy áll össze a massza, de én körülbelül ezekkel az arányokkal dolgoztam!

1396
burgonya 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 2 kk
tejföl 45 dkg
finomliszt 1 kg
tojás 2 db