Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás tönkölybúzazsemle

Medvehagymás tönkölybúzazsemle
Medvehagymás tönkölybúzazsemle
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medvehagyma helyett elkészíthetjük friss bazsalikom levéllel vagy más friss fűszerrel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, a szárakat levágjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel. Rászórjuk az 1 ek olajjal elkevert medvehagymát, majd hozzáadjuk a vizet, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, hosszúkás vagy kerek zsemléket formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. A zsemléket nem túl mélyen hosszában bevágjuk, majd a maradék olajjal megkenjük.
  6. Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, 5 percig sütjük, majd a hőfokot 200 fokra állítjuk, és további 20-25 percig sütjük.
  7. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 225°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 195
elküldve: 5
receptkönyvben: 165
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: perec, bagel, burek, buci, croissant, kifli, édes leveles, hamburger-buci, briós, pita

egyéb elnevezések

zsemle, medvehagymás zsemle, tönkölyzsemle medvehagymával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maya52
maya52 Wed, 2014-03-26 16:59

Kedves glaser nekem ez a tészta olyan volt mint a nokedli. Ezzel nem lehet dolgozni
nem sok a víz?

glaser
Glaser / glaser Wed, 2014-03-26 18:11

Kedves maya. Én a recept szerint készítettem, egy lágy, de nem ragadós tészta a végeredmény, semmi esetre sem nokedli szerű. Esetleg adj hozzá még egy kis lisztet, és a zsemléket formázd lisztezett munkalapon.

362
tönkölybúza liszt 250 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 100 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
1 tk
cukor 0.5 teáskanál
olívaolaj 2 ek
víz 240 ml
medvehagyma 1 csokor