Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszlisztes zsemle

Kókuszlisztes zsemle
Kókuszlisztes zsemle
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós héjú, puha, tömör belsejű, kis méretű zsemlék. Állagát 3 napig megőrzi dobozban tárolva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leves mellé, krémsajttal töltve nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszlisztet, nyílgyökérlisztet és sót összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, olívaolajat, és elkeverjük.
  3. Belekeverjük a vizet. Először nagyon soknak tűnik majd a víz, de ne aggódjunk, mert a kókuszliszt felszívja mindet. Hagyjuk 5 percig pihenni, hogy a kókuszliszt felszívja a nedvességet. Lehet, hogy 1-2 evőkanál vizet kell még hozzáadnunk, mert egységes masszát kell kapjunk, ami ragacsos, de repedés nélkül szépen összeáll.
  4. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  5. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.
  6. A kezünket fél kávéskanál nyílgyökérliszttel bekenjük minden egyes zsemle előtt. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk a masszából, és a sütőpapírra helyezzük. Kb. 10 db lesz belőle. Sajna a kezünkön is egy ragacsos réteg.
  7. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: burek, hamburger-buci, perec, croissant, édes leveles, pita, bagel, briós, buci, kifli

egyéb elnevezések

nyílgyökérliszt zsemle, különleges zsemle, kókuszlisztes-nyílgyökérlisztes zsemle

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huzsi
huzsi / huzsi Tue, 2015-04-07 09:12

szia, ez most a kókuszliszt miatt gondolom inkább édes ízvilágú, igaz? a nyílgyökérlisztet lehet másféle liszttel helyettesíteni? mint pl. szezámmagliszt, lenmagliszt???

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2015-04-08 23:11

Szia Huzsi! Mivel cukor nincs benne így semleges. Csak az illata emlékeztet kókuszra, de az íze nem. Az állaga viszont szárazabb, tömörebb az átlagos zsemlénél. Krémsajttal, tükörtojással ettem, de vajjal, lekvárral is el tudom képzelni.
A nyílgyökérlisztet tápióka liszttel helyettesíteném vagy végső esetben nagyon finomra őrölt kukoricaliszttel. Mindegyiknek magas a keményítő tartalma. Sajnos a szezám- vagy lenmagliszttel való készítésről nem tudok nyilatkozni, tippelni meg nem érdemes.
Felezni, vagy harmadolni is tudod a receptet és kis adagban kipróbálni. Sok sikert!

364
nyílgyökér liszt 120 g
kókuszliszt 80 g
1 kávéskanál
víz 1 dl
olívaolaj 1 dl
tojás 1 db