Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mandarinos grillcsirke

Mézes-mandarinos grillcsirke
Mézes-mandarinos grillcsirke
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen mandarin vagy narancs mindig van otthon, így lett a grillcsirkéhez most mandarinos szósz és töltelék is. Köretként megy hozzá a rizibizi vagy a krumplipüré és persze hideg savanyúság. A sütés utáni melegben való pihentetéstől nem szárad ki, hanem igen szaftos lesz a hús.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, ha vannak rajta még tollak vagy hasonló. Bedörzsöljük fűszersóval és kevés olajjal.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a mandarint megtiszítjuk, a levét (és ha megy vele rost) egy kis tálkába csorgatjuk, maradék megy a töltekbe. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy tojással, a mandarinnal, fűszerrel és zsemlemorzsával kivánt állagúra gyúrjuk, majd beletöltjük a csirkébe. A mandarinléhez 1 kanál mézet keverünk és 5 kanál olajat.
  3. A sütőt előmelegítük, a csirkét sütőzacskóba tesszük, és mindehol megkenjük a mézes-mandarinos olajjal, majd bezárjuk a zacskót, és betoljuk a sütőbe. 40 percet sütjük az egyik oldalán, majd az egészet megfordítva a másik oldalán is. Az utolsó 5-10 percre felvágjuk a zacskó tetejét, megkenjük megint egy kis mandarinos olajjal, és hagyjuk pirulni.
  4. Kiszedjük a csirkét egy tálra, és a zacskó alján maradt szaftot rálocsoljuk a csirkére. Hőtartóan becsomagoljuk, és hagyjuk a szaftban pihenni 15-20 percet, így nem szárad ki. Majd tálaljuk, és ehetjük is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pritta

Mióta szakács: 2011.10.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandarinos csirke, mézes szaftban sült csirke, egészben sült csirke mandarinosan, mézes-mandarinos csirke egészben sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1120
csirke 1 db
fokhagyma 1 fej
mandarin 1 db
zsemle 2 db
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek
méz 1 ek