Nosalty Logó

Mézes-mandarinos grillcsirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-mandarinos grillcsirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1120 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3362 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1120 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4428.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    306 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 3362 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, ha vannak rajta még tollak vagy hasonló. Bedörzsöljük fűszersóval és kevés olajjal.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a mandarint megtiszítjuk, a levét (és ha megy vele rost) egy kis tálkába csorgatjuk, maradék megy a töltekbe. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy tojással, a mandarinnal, fűszerrel és zsemlemorzsával kivánt állagúra gyúrjuk, majd beletöltjük a csirkébe. A mandarinléhez 1 kanál mézet keverünk és 5 kanál olajat.
  3. A sütőt előmelegítük, a csirkét sütőzacskóba tesszük, és mindehol megkenjük a mézes-mandarinos olajjal, majd bezárjuk a zacskót, és betoljuk a sütőbe. 40 percet sütjük az egyik oldalán, majd az egészet megfordítva a másik oldalán is. Az utolsó 5-10 percre felvágjuk a zacskó tetejét, megkenjük megint egy kis mandarinos olajjal, és hagyjuk pirulni.
  4. Kiszedjük a csirkét egy tálra, és a zacskó alján maradt szaftot rálocsoljuk a csirkére. Hőtartóan becsomagoljuk, és hagyjuk a szaftban pihenni 15-20 percet, így nem szárad ki. Majd tálaljuk, és ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1971
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Télen mandarin vagy narancs mindig van otthon, így lett a grillcsirkéhez most mandarinos szósz és töltelék is. Köretként megy hozzá a rizibizi vagy a krumplipüré és persze hideg savanyúság. A sütés utáni melegben való pihentetéstől nem szárad ki, hanem igen szaftos lesz a hús.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.