Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-spenótos zsemlegombóc

Medvehagymás-spenótos zsemlegombóc
Medvehagymás-spenótos zsemlegombóc
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piacon vásároltam friss spenót és medvehagyma leveleket. Az aznapi tervezett menühöz, a vadashoz készítettem a gombócokat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és 1 ek zsíron megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk az 1 ek lisztet. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk hűlni.
  2. Felforralunk sós vizet, és belerakjuk a folyóvíz alatt megmosott leveleket. 1 percig hagyjuk benne, majd rakjuk át hideg vízbe. Onnét kivéve lecsepegtetjük, és apróra felvágjuk.
  3. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd jól kicsavarjuk.
  4. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fűszereket, a tojásokat, a medvehagymát, a spenótot, az elmorzsolt zsemlét, a zsírt, és jól összedolgozzuk.
  5. Gombócokat formázunk belőle, és enyhén sós vizet felforralunk, majd visszább vesszük a hőmérsékletet, és gyöngyöző vízbe rakosgatjuk a gombócokat.
  6. Kifőzzük 20-25 perc alatt.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 410
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás zsemlegombóc, spenótos-medvehagymás zsemlegombóc, zöld zsemlegombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
finomliszt 50 dkg
zsemle 3 db
tojás 3 db
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
medvehagyma 0.5 csokor
spenót 5 dkg
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet
tej 2 dl