r
Nosalty Logó

Medvehagymás saláta Jolimami konyhájából

Jolimami
Medvehagymás saláta Jolimami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

141
Kalória
5.1g
Fehérje
6.6g
Szénhidrát
11g
Zsír
92.5g
Víz
13.2g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    554.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    1829 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    732 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Először elkészítjük a salátaöntetet, hogy legyen ideje összeérni.
  2. Jól zárható kis üvegben összekeverjük a mustárt, sót, édesítőszert, balzsamecetet, végül felöntjük az olajjal, és az üveget lezárva gyakran megforgatjuk. Így az olaj átveszi az ízeket.
  3. Az alaposan megmosott salátát összetépkedjük bekapható falatnyi méretre, belekeverjük a szintén falatnyira vágott mozzarellát, félbevágott koktélparadicsomot és a kisebb kockákra vágott medvehagymát (vagy a darált krémet). Ez utóbbi természetesen helyettesíthető más hagymafajtával, de a medvehagyma sajátos íze egyszerre ad vöröshagymás és fokhagymás aromát az ételnek.
  4. Végül meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és már tálalható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

A nagy húsvéti dőzsölés, a plusz kilók és a köszvényesek jajgatása ihlette néhány éve ezt a salátát, amit bármelyik évszakban nagy örömmel fogyaszt a családom. Ez a saláta finoman tisztítja a szervezetet, könnyedsége jólesik a nehezebb ünnepi ételek után, és az összetevők kombinációja nagyon harmonikus, finom végeredményt ad.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek