r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa 5. - túrós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás pogácsa 5. - túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 938 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3755 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 938 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8652.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    4629 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1976 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 3755 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót, a vajat vagy margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót összedolgozzuk.
  2. Ezt követően a megmosott, megszárított medvehagyma-leveleket 1 cm-es csíkokra vágjuk, és a túrós masszához keverjük.
  3. A liszteket a sütőporral elkeverjük, és a medvehagymás, túrós masszával összegyúrjuk.
  4. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük. (Ha sietünk, a tésztát a fagyasztóba tegyük kb. 20-30 percre.)
  5. A hideg tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, éles késsel bevagdossuk, 4 cm-es pogácsákat szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  6. A pogácsák tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37018
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 21.

Ajánló

A tészta hozzávalói szobahőmérsékletűek legyenek, így könnyen összeállítható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A medvehagyma remek párost alkot túróval, tésztákkal, ezért kedvelt túrós pogácsánkat medvehagymával is elkészíthetjük. A pogácsa receptjét tovább variálhatjuk azzal, hogy a liszt egy részét kukoricaliszttel helyettesítjük. Szép színt ad a pogácsának és jól harmonizál a medvehagymás ízesítéssel is.(A recept  a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.)

Hozzászólások (12)

Boribon

Kedves Tunder, Husvetra turos pogit szeretnek sutni es ez a recept szimpatikus, mert nem kell hajtogatni. Puha vagy inkabb omlos pogacsa lesz belole? Koszonom!

Törölt felhasználó

Kedves Boribon!Inkább a puha kategóriába sorolnám, a túrótól bepuhul a pogácsa.

Boribon

Koszonom es aldott Husvetot!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! Nektek is!:)

sarai eva

Szia Tündér! Ma megsütöttem a pogácsát, nagyon finom lett. Már több receptedet is kipróbáltam, mind bejött. Csak így tovább, és még több finom étel és sütemény recepttel lepj meg minket.

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Köszönöm szépen! (Kis szünet után lassan hozom az újakat:)

Törölt felhasználó

Kedves Tündér, még g?zölögnek a pogik, de már nekiestünk a kisfiammal. Isteni finom, belül pihe-puha, a teteje meg pont jó ropogós. Csak 12 deka túróm volt itthon, tejföl meg nulla, helyette tettem a tésztába 1,5 deci kefirt és egy deci joghurtot, valamint egy picikével több lisztet, hogy ellensúlyozzam a több folyadékot. A liszt fele teljes ki?rlés?, de ahogy nézem, a tészta elbírna többet is, legközelebb 2/3-1/3 arányban fogom keverni a simával. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!

Mona

Zebrabara! Köszi a kiegeszito jo ötleteket is!

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Most lett kész a pogi és isteni finom lett! Gratulálok neked,és köszi a receptet!:)

Törölt felhasználó

Én is köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad, ugyanazokkal a mennyiségekkel, az eredmény mégsem lett túl jó, olyan állaga van a pogácsának, mintha nem kelt volna meg, 'szalonnás', és elég nehéz is. Szeretném legközelebb jobban csinálni, de nem tudom, mit kéne változtatnom, követtem, amit leírtál. Mit gondolsz? Üdvözlettel.

Törölt felhasználó

Arra kell ügyelni, hogy a tészta hideg legyen, a süt? pedig forró, ekkor szépen felemelkedik a pogácsa.

ferminadaza

Kedves Tündér, szeretném elkészíteni ezt a pogácsát,de még nem sütöttem (kb semmilyen sós sütit, csak édeset), azt szeretném kérdezni,h teljes ki?rlés? liszt + kukorica liszt keverékéb?l is lehet-e vajon sütni? Vagy jobb,ha sima liszt + teljes ki?rlés?b?l sütöm, esetleg mindhárom keverékéb?l?:) Köszönöm a választ el?re is!

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Isteni ez a pogácsa,tökéletes recept!! Sokadjára sütöm és mindig mindenkinek ízlett! Most is sül ,estére készül ,színházi bemutatóra viszem a kollégáknak! Gratulálok neked!!

Laramara

Kedves Tündér, nálunk is bejött a recept, nekem egy icipicit zsíros lett, de ízre nagyon ott volt és a párom is istenítette :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi,már sokadszorra sütöm!!:) Köszi a receptet!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.