Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajtogatott medvehagymás minipogácsák

Hajtogatott medvehagymás minipogácsák
Hajtogatott medvehagymás minipogácsák
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran kapunk akciós újságokat különböző üzletláncoktól. Az egyik ilyen húsvéti kiadásban láttam meg ezt a receptet. Nem szoktam ilyen, kép nélküli leírások alapján sütni, de most hajtott a kíváncsiság, és medvehagyma is volt itthon. Ezért elkészítettem a babgulyás mellé. A gyerekek jobban szeretik az apró sós finomságokat, ezért pici pogácsa szaggatót használtam, így is két nagy tepsit töltöttek meg az illatos pogácsák. A teteje ropogós, a belseje puha, réteges. Nem csalódtam a receptben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a szoba-hőmérsékletű margarinból 20 dkg-ot, a tojások sárgáját.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és a vastag szára kivételével apró darabokra vágjuk.
  6. A megkelt tésztát kb. 5 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Vékonyan megkenjük a maradék margarinnal, és megszórjuk a medvehagymával.
  7. A szokásos módon hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk. A felső részt középre, az alsó részt rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit ráhajtjuk.
  8. Konyharuhával letakarva, 20 percet pihentetjük.
  9. Ismét nyújtás, hajtogatás, pihentetés.
  10. A harmadik nyújtás, hajtogatás és pihentetés után, másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
  11. Egy éles késsel berácsozzuk.
  12. Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  13. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  14. Hagyjuk kb. 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.
  15. Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.
  16. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38*30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 069
elküldve: 11
receptkönyvben: 137
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa medvehagymával, medvehagymás pogácsa, hajtogatott pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1050
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
tejföl 1 dl
tojássárgája 2 db
margarin 25 dkg
medvehagyma 1 csokor
tojás 1 db