Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi zsemle Vadangyaltól

Házi zsemle Vadangyaltól
Házi zsemle Vadangyaltól
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első zsemléi.....nagy sikert aratott. :) 12 db.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2,5 dkg élesztőt 1 dl langyos vízben kicsi cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet az élesztős keverékkel,1 tojással és 1 tojás fehérjével, a maradék vízzel és sóval összegyúrjuk, kicsit megdagasztjuk. Majd olajozott tálban háromszorosára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, s gömböket formálunk. 40 percig még pihentetjük őket.
  4. A kis bucik tetejét bevagdossuk, mint a császárzsemlénél.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben sütjük 220 fokon, kb. 20 percig.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vadangyal777

Mióta szakács: 2016.05.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, perec, hamburger-buci, burek, briós, pita, bagel, croissant, kifli, buci

egyéb elnevezések

házi zsömle, házi péksütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

771
friss élesztő 2.5 dkg
víz 3.8 dl
cukor 2 csipet
finomliszt 80 dkg
tojás 2 db
2 csipet