r
Nosalty Logó

Mediátor káposztás tortilla maradék csirkéből

Plancy
Mediátor káposztás tortilla maradék csirkéből
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tortillához

Továbbá

223
Kalória
12.9g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
11.8g
Zsír
116.5g
Víz
35.4g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tortillához

Továbbá

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tortillához

Továbbá

Összesen 893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tortillához

Továbbá

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    466 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Tortillához

  1. A lisztet, sóval, olívaolajjal, valamint a vízzel összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Ha a tészta rugalmas, de nem ragacsos a felszíne, az a tökéletes!
  2. 20 cm-es serpenyő esetén négy felé, 30 cm-es serpenyőnél pedig 2 felé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk.
  3. Száraz, forró serpenyőben, oldalanként kb. 1 perc alatt kisütjük a tortillalapokat. Akkor vannak készen, ha kicsit felpúposodik, és barna foltok lesznek rajta. Nedves konyharuhát terítünk a kisült tortillára, így rugalmas marad később, miután már kihűlt.
  4. A káposztát csíkokra vágjuk, nem cél a tökéletesség, nem baj, ha vannak kisebb és nagyobb csíkok is, hiszen a tortillába csavarva jól esik, ha van mit átharapni. Persze ha valaki nem szereti a nagyobb káposztacsíkokat, akár gyalulhatja is. Serpenyőben kevés vízzel, lefedve pároljuk, míg enyhén üvegessé nem válik, majd tűzről levéve kevés olívaolajat forgatunk bele.
  5. A csirkehúst és a mozzarellát falatokra, csíkokra tépkedjük.
  6. Összeállításnál az előkészített feltéteket a tortillára rétegezzük: Ízlés szerinti mennyiségben a káposzta (itt mehet rá akár egy csipet só is), majd a joghurt, arra a hús és a mozzarella.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Nemrég erőteljes allergiás reakciók miatt a kórházi osztályra helyezéskor nagyon szigorú "Mediátor diétára" fogtak. Így kreatívnak kell lennem, mert ugye a családtól eltérő módon kell étkezni, és mivel nem nagyon lehet hosszan tárolt ételeket, élelmiszereket fogyasztanom, át kellett állnom az átformált, kicsi adagok készítésére.   Sajnos egyéb hatásmechanizmusok miatt, se zöldséget, sem pedig gyümölcsöt nem ehetek egyenlőre nyersen. És persze egyenlőre a fűszereket sem szabad használnom, a só kivételével.   De nagyon szeretem a tortillát, és eljátszadoztam a gondolattal.....   Első kombináció nagyon bejött :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek