r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos guba kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos guba kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 807 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 807 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6761 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    3040 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1423 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot feldaraboljuk, a tejet kikeverjük a cukorral (tudom, hogy elvileg tojás is kéne bele, de én nem szeretem úgy). Egy tepsi alját kikenjük vajjal, és a sütőt előmelegítjük.
  2. A kalácsokat belemártjuk a tejbe, és lerakunk egy réteget belőle a tepsibe, majd rájött a darált mák és a meggy. Ezt a rétegezést addig csináljuk, amíg van kalács.
  3. A maradék tejet a guba tetejére öntjük, és megsütjük. (Lehet egyébként kevesebb tejet is használni, ez teljesen az én szájízemnek megfelelően van, mert tocsogós-puha-ropogós lett :))
  4. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 7026
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez csak magamnak készült, ettem is 3 napig, de nem tudtam megunni. Hihetetlenül finom, pedig én nem vagyok édesszájú, inkább a pogácsát preferálom általában :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...