Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-epres túrótorta

Mascarponés-epres túrótorta
Mascarponés-epres túrótorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon harmonikus, finom, frissítő süti.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.
  3. Megsütjük, kihűtjük.
  4. A tejszínt felverjük, a mascarpone-t habosra keverjük.
  5. A túrót is összehabosítjuk a cukorral és a citrommal, majd mind a hármat óvatosan összekeverjük, és a tésztára kenjük.
  6. 1-2 óráig hűtőben pihentetjük.
  7. Eperrel és mandulaforgáccsal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 595
elküldve: 14
receptkönyvben: 168
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta, epres süti, mascarpone-s epertorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kephera
Kephera Sat, 2014-03-08 22:41

Én nagyon szeretem ezt a receptet, már többször elkészítettem ezt a tortát. Bár a fél óra sütés az sok (elég neki 22-25 perc légkeverés nélkül) és tényleg kicsit pontatlanul van leírva. Például nem kell bele az a beteg mennyiségű egy evőkanál szódabikarbóna sem...

Ágicaca
Ágicaca Mon, 2013-08-12 18:28

Nagyon finom torta!Mi is elkészítettük,és mindenkinek ízlett!Köszönjük a receptet,és ajánlom mindenkinek! :)

egreske
egreske / egreske Sat, 2012-08-25 07:47

nekem sajnos valamiért nagyon nem jött be :( az instrukciókat kissé hiányosnak találtam, a piskóta pedig iszonyúan kemény lett. életem első tortája volt, talán emiatt sem sikerült úgy, ahogyan kellett volna, de ez nem fog a kedvenceim közé tartozni. utólag belegondolva nem is hallottam még olyanról, hogy piskótába keményítőt kellene tenni...

bánomka
bánomka Sat, 2012-05-19 17:37

Itt is vagyok. Mindenkinek merem ajánlani, igen-nagyon finom. Jól sikerült könnyen elkészíthető, nagy sikert aratott.
Készítsétek el TI is bátran!!

Köszönöm a receptet. bánomka

bánomka
bánomka Sat, 2012-05-19 10:36

Sziasztok! Most készítem el, ezt a tortát. jelentkezem, ahogy a gyermekeim, unokáim elfogyasztották. addig is köszi! ♥
ibolya

622
tojás 3 db
napraforgó olaj 2 ek
cukor 10 dkg
finomliszt 8 dkg
szódabikarbóna 1 ek
étkezési keményítő 3 dkg
tehéntúró 0.5 kg
citrom 1 db
cukor 3 ek
habtejszín 2 dl
mascarpone 250 g
eper 10 dkg
mandulapehely 2 ek