r
Nosalty Logó

Mascarponekrém csokoládés panna cottával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Mascarponekrém csokoládés panna cottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 1079 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 4303 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 272 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1079 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    338.3 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 4303 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Elkészítés

A panna cottához

  1. Előző nap összeállítjuk a panna cottát.A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A tejszínt a kakaóporral kb. 10 percig lassan forraljuk, elzárjuk alatta a lángot, és beletesszük a zselatint. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleöntjük a masszát. Amikor a teteje kicsit dermed, ráhajtjuk a fóliát, hűtőszekrénybe tesszük, és 24 órán át hűtjük.
  2. Másnap a mascarpone-t összekeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az ízlés szerinti cukorral. Két részre osztjuk, az egyikbe a Limoncellót, a másikba a gránátalmaszirupot keverjük. A tejszínt habbá verjük, és elosztjuk a két krémben. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. A fényezett gyümölcshöz a gyümölcsöket, ha falatnyi daraboknál nagyobbak, akkor – fajtától függően – kockákra, szeletekre vagy gerezdekbe vágjuk, és a cukorral addig forraljuk, amíg a cukor feloldódik, a gyümölcs pedig szépen fénylik. A gyümölcsnek nyersnek kell maradnia.
  4. Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpack-ot felhajtjuk, vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és egy éles késsel felszeleteljük.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9565
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az az édesség, ami számomra megunhatatlan! Egy nagy csokoládés panna cottás medence partján ücsörögni... Hm!

Hozzávalók

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek