r
Nosalty Logó

Márványpiskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványpiskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A vaníliás tésztához

A csokoládés tésztához

Összesen 296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A vaníliás tésztához

A csokoládés tésztához

Összesen 2361 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A vaníliás tésztához

A csokoládés tésztához

Összesen 330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1237 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 2361 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A csokoládés tésztához

Elkészítés

A vaníliás tésztához

  1. 3 tojást szétválasztunk. A fehérjét kemény habbá, a sárgáját 3 ek cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadunk 1 ek lisztet, 5 dkg olvasztott margarint és az egyik pudingport. Jól kikeverjük, majd óvatosan a felvert tojáshabot beleforgatjuk.
  2. Készítünk még egy ugyanilyen masszát csak a másik pudingporral.
  3. A vaníliás tésztához keverjük az étcsokoládét és a mandulaaromát, a csokoládéshoz pedig a fehér csokoládét.
  4. Kerek vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a két masszát, és egy kanál nyelével kis körkörös mozdulatokkal kialakítjuk a márványos hatást.
  5. 170°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük! (kb. 25 perc)
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3634
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nehezebb vasárnapi ebéd után kiváló könnyed desszert.

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A csokoládés tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek