Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványpiskóta

Márványpiskóta
Márványpiskóta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nehezebb vasárnapi ebéd után kiváló könnyed desszert.

hozzávalók / 8 adag

A vaníliás tésztához

A csokoládés tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 tojást szétválasztunk. A fehérjét kemény habbá, a sárgáját 3 ek cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadunk 1 ek lisztet, 5 dkg olvasztott margarint és az egyik pudingport. Jól kikeverjük, majd óvatosan a felvert tojáshabot beleforgatjuk.
  2. Készítünk még egy ugyanilyen masszát csak a másik pudingporral.
  3. A vaníliás tésztához keverjük az étcsokoládét és a mandulaaromát, a csokoládéshoz pedig a fehér csokoládét.
  4. Kerek vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a két masszát, és egy kanál nyelével kis körkörös mozdulatokkal kialakítjuk a márványos hatást.
  5. 170°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük! (kb. 25 perc)
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 257
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bence

Mióta szakács: 2012.08.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

foltos piskóta, tarka piskóta, vaníliás-csokis piskótatészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

296
tojás 3 db
cukor 3 ek
margarin 5 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
finomliszt 1 evőkanál
étcsokoládé 50 g
mandulaaroma 5 ml
tojás 3 db
cukor 3 ek
margarin 5 dkg
csokoládés pudingpor 1 csomag
finomliszt 1 evőkanál
fehér csokoládé 5 dkg