Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szórt torta

Szórt torta
Szórt torta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy iskolai rendezvényen találkoztam először ezzel a finom süteménnyel, persze akkor még "mezei", túrós formájában.
Azóta nagyon sok idénygyümölccsel is elkészítettem.
Azt szeretem benne, hogy a kevert tésztákkal ellentétben nem süllyed le benne a gyümölcs, így nem ázik el az alja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A töltelékről nem írtam eddig részletesen. Ez lehet reszelt alma, magozott cseresznye, szilva, túró vagy bármi, amit szeretünk.
És ezek keverve vagy külön-külön, esetleg bármilyen összeállításban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük.
  2. A tojásokat felverjük, és összekeverjük a tejjel.
  3. Egy magas falú sütőformát, tepsit kivajazunk, majd beleöntjük a lisztes keverék felét egyenletesen eloszlatva.
  4. A tölteléket szintén alaposan eloszlatva a lisztre szórjuk, öntjük.
  5. Meglocsoljuk a tejes keverék felével.
  6. Rászórjuk a lisztes keverék maradékát, majd újra a tejes keveréket úgy, hogy ne maradjon száraz rész sehol.
  7. Egyenletesen eloszlatva ráteszünk 7-10 kiskanálnyi margarint.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

haborgo

Mióta szakács: 2011.06.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szórt túrós, lusta gazdasszony süteménye, gyümölcsös/túrós pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmari
szmari Sun, 2011-06-26 12:26

Ki fogom próbálni így is , én is csak túróval ismertem eddig.
Bármilyen kevert süti esetében ajánlok egy széles körben jól bevált módszert,: a süteménybe szánt gyümölcsöt meg kell hempergetni lisztben és akkor biztos nem fog a lesüllyedni. Ha nagyon precízek akarunk lenni akár a recepthez járó lisztadagból is elcsíphetünk 1-2 kanányit, rászórjuk a gyümölcsre, jó összerázzuk, és mehet a sütire...

Köszönöm a receptet!

714
finomliszt 30 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 6.5 dl
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
meggy 50 dkg
margarin 2.5 ek