Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marlenka kész karamellel

Marlenka kész karamellel
Marlenka kész karamellel
41 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 21 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért érdemes ezt a sütit megsütni, mert nagyon finom és könnyű elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

ajánlat

Mogyoró helyett lehet a krémet dióval is készíteni, ugyanazon mennyiséggel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük egy edénybe a mézet, cukrot, vajat, tojásokat, majd lassú tűzön sűrítsük be.
  2. A szódabikarbónát külön összekeverjük az ecettel, majd a langyos masszához adjuk.
  3. Utána a liszttel jól összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten 3 órát pihentetjük.
  4. A  pihentetés után a tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk (2-3 mm vastagságúra), majd egyenként a tepsi hátán, kb. 5-7 perc alatt sütőpapíron megsütjük.
  5. A krémhez a hozzávalókat jól összekeverjük, majd a kihűlt tésztalapokat megtöltjük oly módon, hogy a tészta tetejét is vékonyan megkenjük. Végül megszórjuk a tetejét 2 dkg pirított mogyoróval.
  6. Ezt követően fóliával becsomagoljuk, majd 2 napig hűvös helyen puhulni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 425
elküldve: 7
receptkönyvben: 312
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Adika

Mióta szakács: 2011.09.12.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

marlenka, karamelles marlenka

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sproangel
sproangel Wed, 2016-03-23 15:38

Kedves Adika!
Engedd meg, hogy gratuláljak ehhez a recepthez. Már vagy négyszer elkészítettem, és nagyon-nagyon finom! A tészta egy nagyon jól és könnyen kezelhető anyag, én nem vagyok profi (sőt...), de még így is olyan lapokat sütöttem belőle, mint egy cukrász! Nem ragad, szuperul nyújtható. Legutóbb kerek lapokat kreáltam (fedővel szúrtam ki..), és 12 db lett belőle, ott vár a spájzban húsvétig. Most kivételesen párizsi krémmel fogom megkenni, hadd ragadjon össze a család szája! :) A lapok sokáig elállnak. Mindenkinek ajánlom, egyáltalán nem olyan macerás, mint első látásra gondolnátok! Köszönjük!!

tucsike
tucsike Tue, 2015-12-08 17:59

Sajnos én ügyetlen voltam és tubusos sűritett tejet főztem. Az alján a forrasztás elvált és az egész a vizbe kifőtt. Valami más megoldás kell. Sajnálom, mert készültem rá nagyon az unokámnak

bogrecske
bogrecske Thu, 2012-12-06 15:59

Sziasztok :) a suritett tejet lehett egyszerubben is karamelizalni, de azt csak akkor ha a suritett tej konzervben van.Akkor beleteszed egy labasba es felontod vizzel majd kb 2 oraig lassu langon "fozod". mikor kihult akkor kinyitod konzervnyitoval es csadas karamelizalt suritett tejed lesz. Udv. Bobe

aniko111111
aniko111111 Mon, 2012-01-30 11:10

Köszönöm,de megcsináltam sima süritett tejel úgy isfinom lett csak nem karemállás :))Köszönöma receptet jólsikerült.

Adikacica
Adika / Adikacica Sun, 2012-01-29 01:20

Igen, de akkor egy kicsit macerásabb az elkészítése, mivel a sűrített tejet addig kell
kis lángon kavargatni amíg teljesen karamellizálódik.
Üdv: Adika

Lengyel Anikó
Lengyel Anikó Fri, 2012-01-06 17:14

Nagyon tetszik a sütid! :) Viszont én még nem találkoztam karamellízalt sűrített tejjel, te hol vettél olyat?

621
finomliszt 45 dkg
vaj 10 dkg
méz 2 ek
cukor 20 dkg
szódabikarbóna 1 ek
ecet 1 kk
tojás 2 db
vaj 30 dkg
sűrített tej 397 g
földimogyoró 8 dkg
konyak 1 ek
földimogyoró 2 dkg