Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye sütőben sült burgonyával

Brassói aprópecsenye sütőben sült burgonyával
Brassói aprópecsenye sütőben sült burgonyával
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor készítem ezt az ebédet, különösen nyáron, amikor friss, illatos paprika és paradicsom kerülhet bele. Mialatt a hús megpárolódik, a sütőben elkészül a köret hozzá. Tálaláskor összekeverem a húst a körettel.

hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

ajánlat

Ajánlom a magyaros ízek kedvelőinek!

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

  1. Az olívaolajban, a vékony csíkokra vágott bacon szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymával.
  2. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, az apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük.
  3. Kevés vízzel puhára pároljuk.
  4. Amikor puha a hús, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és zsírjára sütjük.

Hozzávalók a burgonyához

  1. A meghámozott burgonyát kockára vágjuk. Sós vízben 10 percig előfőzzük.
  2. Leszűrjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, és sütőben pirosra sütjük. Sütés közben átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon.
  3. Tálaláskor összekeverjük a húst a burgonyával.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 643
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói aprópecsenye, brassói másképp, brassói

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsilla0927
vcsilla0927 Sat, 2018-06-30 17:21

Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Amíg krumpli a sütőben aranybarnára sült, addig a húsi is elkészült.
Nagyon finom lett! :)

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2016-02-05 11:51

Hali, ez sarga bolt, es forrastol 10 percig. Nem szétfött, hanem teljesen keszre, puhara megföt, pedig arra szamitottam, hogy kb. felpuhara kicsit nyersre marad. Hogy valoban csak elöfözöm es nem MEGfözöm. Ezek utan a sütes nem egy hanem legalabb 2 oran at tartott, mivel a javasolt 190fokot valasztottam. (a recept aljan irod)
De meg a most emlitett 220 is keves lett volna ha csak legkeverem, attol nem pirul meg soha. Felülpiritos+legkeverösre tettem egy ora utan 250 fokra es vegül attol pirult csak meg. Miközben sült, elkeszitettem a hust 1x de meg vagy 2x lett volna ra idö....
A hus izesitese nagyon finom, de en nem olivaolajat tettem ala hanem füstölt kenyerszalonnat zsirjara sütöttem + egy kis kacsazsirt. Utana tettem bele a kockazott bacont.
2 gerezdnem lenyegesen több fokhagymat tettem bele, a hagymaval sütöttem azt is zsirjara.
De az 1 sem paprika az 1szem paradicsommal nagyon jo ötlet. Istenien felhozza az izet, csak nagyon picire kell vagdosni. A majoranna es a sok bors is nagyon finom bele. Nagyon jo kis reci ez, csak a krumplival szalltam el. Köszi szepen!!!!!

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Mon, 2016-02-08 19:36

Kedves Ollocska! Azért örülök, hogy elnyerte tetszésedet a recept, de sajnálom a burgonyát :( Én a lakóhelyemen a vásárcsarnokban veszek mindig egy helyen, olyan sárga burgonyát, ami még sütés után sem megy szét. Hamar megfő de egyben marad. Nem tudom biztosan a fajtától függ. Egyszer próbáltam rózsaburgonyából de nem volt olyan finom mint a sárgából. Köszönöm az észrevételt lehet hogy a hőfokot elírtam de javítom. Ha nagyon macerás a burgonya ajánlom sült krumplival ugyanígy kockára vágva. Régebben én is így készítettem. További jó főzőcskézést neked! Yvette

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2016-02-01 17:08

jo kis rei, fincsi nagyon, de nekem valamiert tulfött a krumplim 10 perc alatt! :-O forrastol 10 perc vagy összesen? Mindegy vegül nagy nehezen sikerült megpiritani igy a krumplit de vagy egy evszazad volt, es 250 fok keleltt hozza meg legkeves+felül sütes is

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Thu, 2016-02-04 19:41

Kedves Ollocska!
Általában sárga burgonyát veszek , forrástól számított 10 percig főzőm. Nem szokott szétfőni. Régi hagyományos gáztűzhelyem van az alsó szinten 220 fokon sütöm de kb. 1 órát. Közben átkeverem hogy több oldalán piruljon. Általában a burgonyára ennyi időt szánok, sokszor azzal kezdem a munkát ha a főétel hamar elkészül. Amíg sül a köret kész lesz a hús is hozzá. Azért örülök, hogy ízlett.
Üdv: Yvette

992
sertéslapocka 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
bacon 5 szelet
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 kk
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 2 dl
burgonya 1 kg
olívaolaj 2 ek
himalája só 0 ízlés szerint