r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye sütőben sült burgonyával

Nyuszikutya
Brassói aprópecsenye sütőben sült burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

985
Kalória
50.3g
Fehérje
51.9g
Szénhidrát
63.6g
Zsír
531.5g
Víz
184.4g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

Összesen 985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

Összesen 2953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    531.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1594.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

  1. Az olívaolajban, a vékony csíkokra vágott bacon szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymával.
  2. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, az apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük.
  3. Kevés vízzel puhára pároljuk.
  4. Amikor puha a hús, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és zsírjára sütjük.

Hozzávalók a burgonyához

  1. A meghámozott burgonyát kockára vágjuk. Sós vízben 10 percig előfőzzük.
  2. Leszűrjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, és sütőben pirosra sütjük. Sütés közben átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon.
  3. Tálaláskor összekeverjük a húst a burgonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon sokszor készítem ezt az ebédet, különösen nyáron, amikor friss, illatos paprika és paradicsom kerülhet bele. Mialatt a hús megpárolódik, a sütőben elkészül a köret hozzá. Tálaláskor összekeverem a húst a körettel.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek