r
Nosalty Logó

Marcipános szaloncukor 3. - házi marcipánból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Marcipános szaloncukor 3. - házi marcipánból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    828 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 3046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 483 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, darált mandulát keverjük össze a porcukorral.
  2. Öntsük hozzá először a víz felét, majd keverjük, gyúrjuk tovább a masszát.
  3. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható anyaggá álljon össze. Ne essünk kétségbe, ha gyúrás közben gyakran leragad, ez normális.
  4. Frissen tartó fóliába csavarva tegyük a hűtőbe a marcipánt. (Legalább 0,5 h-ra, ha lehűl, könnyebben formázható)
  5. Vegyük ki a hűtőből a marcipánt, vágjuk le a negyedét, gyúrjunk 1 cm vastag kukacot, és vágjuk fel kb. 2,5 cm hosszúságú darabokra. (Így nekem a teljes marcipán adagból 90 db szaloncukor lett.)
  6. Gőz fölött olvasszuk meg a 20 dkg - két tábla - összetört csokit (A gőz fölött a tűzhelyre vízzel töltött lábost tegyünk, arra üvegedényt, abba csokit. A víz melegítése -ne forraljuk- közben gőz termelődik, ez olvasztja fel a csokit -max. 40-45 fokra-. Ha nem így teszünk, a csoki leéghet, és használhatatlanná válhat.)
  7. Miután teljesen felolvadt a csoki, zárjuk el a tűzhelyet, és az üvegedényt a vizes tálból kivéve kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen nagyon forró. Ujjtesztet végezzünk. Ha nem éget, kezdődhet a mártogatás.
  8. Tálcára készítsünk ki sütőpapírt, erre kerül majd a mártott marcipán.
  9. Villára tett marcipánt mártsuk az olvadt csokiba, emeljük ki, és hagyjuk lecsöpögni a felesleget. A villa alján lévő csokit húzzuk le az üvegtál oldalán, majd fogpiszkáló segítségével toljuk le a sütőpapírra a szaloncukrot.
  10. A bevont marcipánt tegyük hűvösebb helyre - ne hűtőbe, elég egy konyhánál hűvösebb szoba -, és hagyjuk megszilárdulni a csokimázat. Dönthetünk, hogy azonnal befaljuk, vagy erőt veszünk magunkon, és becsomagoljuk.
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 25064
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Ajánló

A bevonás előtt hagyjuk a hűtőből kivett marcipánt szobahőmérsékletűre melegedni, különben a csoki túl gyorsan dermed meg, és a kakaóvaj kiül a mázon. A marcipánmasszából szivárgó színtelen folyadék nem cukros víz, hanem színtiszta mandulaolaj, ami jót tesz a szárazbőrűeknek. A csokiszökőkútba való étcsoki nálunk nem vált be, nagyon lassan szilárdul, folyósága miatt pedig nem lesz elegendő a csoki vastagsága a szaloncukron (50-70 % közötti csokit javaslok).

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Az utóbbi években sajnos egyre ritkábban sikerült jó minőségű marcipánt találnom, a legtöbb termék agyon van csapva mindenféle aromával, ízfokozóval, mesterséges színezékkel és még egy halom adalékanyaggal. Ennek hatására a közelmúltban úgy határoztam, hogy utánanézek, hogy is készül. Arra számítottam, hogy a bonyolult elkészítési módok mellett pár varázsigét is be kell magolni, hogy megkapjam a kívánt végeredményt. Nem így lett. A tapasztaltak alapján mindenkit - aki hozzám hasonlóan marcipán rajongó -, arra buzdítok, álljon neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...