r
Nosalty Logó

Marcipános mézes

NS
Marcipános mézes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mézes laphoz

A marcipánhoz

474
Kalória
5.2g
Fehérje
80.5g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
11.6g
Víz
20.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
47g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mézes laphoz

A marcipánhoz

Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mézes laphoz

A marcipánhoz

Összesen 5667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mézes laphoz

A marcipánhoz

Összesen 388 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    965.9 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 5667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 388 kcal

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  2. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az elkészített marcipánt a tetejére simítjuk.
  3. A marcipánhoz a tejet acukorralfelforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, majd erősen keverve pár percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Mikor kezd hólyagosodni, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint és az aromát. Jól kikeverjük, és a mézes lapra öntjük.
  5. Mikor a marcipán megszilárdult, akkor szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hamar elkészíthető, nagyon finom sütemény. Nem kell hűtőbe tenni.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...