Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános gyümölcskenyér Medeától

Marcipános gyümölcskenyér Medeától
Marcipános gyümölcskenyér Medeától
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom gyümölcskenyér tökéletes dísze minden ünnepi asztalnak, legyen szó karácsonyról vagy húsvétról. Én egyébként gyakran készítem hétköznapokon is, amikor felgyűlnek az aszalt gyümölcsök a konyhaszekrényben, hiszen szívesen majszoljuk kávé és tea mellé. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az aszalt gyümölcsök kedvünkre variálhatóak, de feldobhatjuk durvára vágott dióval vagy mandulával is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal, és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
  2. A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
  4. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandulaaromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér vagy akár kuglófformába, és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -nél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.
  5. Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér, gyümölcskenyér marcipánnal, aszalt gyümölcsös marcipános sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vikica83
Vikica83 Mon, 2017-12-18 21:00

Kedves Medea!
Szeretném megsütni ezt a sütit, de lenne egy kérdésem: az elkészítésben írod, hogy beletesszük a felaprított mandulát..viszont a hozzávalók között nem szerepel a mandula. Azt szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyi mandula kell bele?
Köszönöm! Viki

439
margarin 15 dkg
barna cukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 25 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
aszalt gyümölcsök 15 dkg
mandulaaroma 5 csepp
marcipán 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
rum 2 ek