Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marakujás habanero szósz

Marakujás habanero szósz
Marakujás habanero szósz
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pokol tüze. Brutál csípős szósz, mégis gazdag, gyümölcsös ízű. Sült húsok, garnéla, salsák tökéletes kiegészítője.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés zsiradékon megpároljuk a péppé turmixolt hagymát és fokhagymát.
  2. Felöntjük a paradicsommal, péppé turmixolt chili paprikákkal (magostul), és beállítjuk az ízét a cukorral, sóval, sherryecettel.
  3. Fél óráig rotyogtatjuk kis lángon, majd hozzáadjuk a marakuják húsát. Ezután lezárjuk a tűzhelyet, és hagyjuk további 20 perc-fél órát állni.
  4. Ezután finom lyukú szűrőn alaposan átpasszírozzuk a szószt, és kifertőtlenített edényekbe töltjük.
  5. Ha úgy érezzük, nem elég sűrű, nyugodtan forraljuk kicsit tovább, mielőtt még beleraknánk a gyümölcsöt.
  6. Különlegesen finom és pikáns eredményt érünk el, ha szabad tűzön, hűlő faszén felett megfüstöljük a hagymát és a chiliket, mielőtt elkezdenénk a szószt.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 725
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

chiliszósz, csípős mártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

36
chili 10 db
passzírozott paradicsom 5 dl
víz 4 dl
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
3 kávéskanál
sherryecet 4 ek
melaszos nádcukor 3 ek
maracuja 3 közepes db
napraforgó olaj 1 ek