Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstös barbecue szósz

Füstös barbecue szósz
Füstös barbecue szósz
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a paradicsomalapú, édes-füstös szósz isteni mártogatós lehet sült húsok illetve köretek mellé. Kiválóan megy csirkéhez, disznóhoz és marhához is, de pácoláshoz és glasszírozáshoz is ajánljuk!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kápia paprikát addig sütjük, míg fekete lesz a héja. Sütés után azonnal lezárt edénybe vagy zacskóba tesszük. Miután kihűlt, a héját könnyedén le tudjuk húzni.
  2. Olívaolajon a vöröshagymát aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a barna cukrot és egy dl vizet. Karamellizálás után felöntjük a barnasörrel, hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát, a passzírozott paradicsomot, a sült kápia paprikát, a chilipelyhet, a sót, a kakaót, az almaecetet és a maradék vizet.
  3. Alacsony lángon főzzük fél órát, turmixoljuk, és végül passzírozzuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 252
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1100 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bbq szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

141
kápia paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
barna cukor 30 dkg
víz 4 dl
barna sör 3 dl
füstölt pirospaprika 2 ek
passzírozott paradicsom 50 dkg
chilipehely 2 teáskanál
3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
almaecet 1.5 dl
olívaolaj 2 ek