Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos tortácskák

Rumos tortácskák
Rumos tortácskák
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párszor készítettem már, mindig sikere volt... Amellett, hogy impozánsan néz ki, nagyon finom is. Csak ajánlani tudom! A jó minőségű rumot is, megéri... ;-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat habosra keverjük, hozzádjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább keverjük, míg a cukor felolvad. Beleöntjük a lisztet, lazán elkeverjük, majd végül a vajat is. Átkeverjük ezzel is.
  2. A tésztát kivajazott, kilisztezett kis formákba öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, azonnal kiborítjuk a formákból, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A krémhez kevés tejet, a pudigport és az 1 tojássárgát összekeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk.
  4. Ezalatt a zselatint kevés vízbe beletesszük. A pudingporos elegyet beleöntjük a tejbe, és egyszer felforraljuk. A megpuhult, kinyomkodott zselatint a forró pudingban gyors mozdulatokkal elkeverjük. Hűlni hagyjuk, majd a rumot és a habbá vert tejszínt hozzákeverjük.
  5. A tortácskákat vízszintesen kettévágjuk, megkenjük a rumos krémmel, az oldalát is, összeragasztjuk, és a krokanttal megszórjuk.
  6. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
  7. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 4x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 427
elküldve: 0
receptkönyvben: 130
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes süti, rumos-krémes tortácskák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-03-12 10:10

Kedves Krisztina!
A krokant az aprított, cukros, pirított mogyoró.
Általában 100 g-os csomagokban lehet vásárolni, már itthon is több helyen lehet venni. Nagyobb bevásárlókban, de már Lidl, Aldiban is láttam.
Üdv: Vici

Odonke
Odonke Wed, 2011-07-13 10:39

Szia Vicikó!
Egy technikai kérdés: A tetején is van krém a csokidíszítés alatt ugye? Vagy az olvasztott csoki a tésztára jön közvetlenül? Köszi szépen,
Andi

ildi71
Ildi71 / ildi71 Thu, 2011-06-30 13:08

Kedves Vicikó!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen formákban sütötted a süteményt?

819
tojás 6 db
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 200 g
vaj 100 g
tej 375 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojássárgája 1 db
cukor 3 ek
lapzselatin 5 db
rum 1.2 dl
habtejszín 2.5 dl
krokant 8 ek
csokoládé 5 dkg