r
Nosalty Logó

Kókuszos-csokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Kókuszos-csokoládés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Összesen 3655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    237.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a tojássárgáján kívül egy tálban összemorzsoljuk, majd a sárgáját hozzáadva, tésztává gyúrjuk. A tésztát kettévágjuk, és lisztezett deszkán sütőformánknak (kb. 10x20 cm-es formába elegendő a tészta mennyisége) megfelelő méretű lapokat (2 db) nyújtunk belőle.
  2. Az egyik lapot a sütőformába helyezzük, és megszurkáljuk. A másik lapot sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, és tetszőleges idomokat (csillag, szív...) szúrunk ki belőle úgy, hogy a keletkezett idomot a kiszúrt rész mellé helyezzük.
  3. Végül az egészet megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni.
  4. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.
  5. A keményítőt a vízzel simára keverjük, majd a kókuszos krémhez adjuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd kevergetve besűrítjük.
  6. Az így készült tölteléket elkenjük a formában lévő linzertésztán, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Amikor kihűlt a kókuszkrém, a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenletesen elkenjük a krém tetején, és gyorsan -mielőtt megkötne -, ráfektetjük a másik linzerlapot. A hűtőben dermesztjük tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9293
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A Nők Lapja konyhája decemberi számában találtam a receptet, pár hete elkészítettem, és mindenkinek ízlett a sütemény:).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek