r
Nosalty Logó

Mangó hajó

Júlia
Mangó hajó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

mascarponés krém

mangószósz

tészta

243
Kalória
4.8g
Fehérje
24.3g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
39.5g
Víz
45g
Koleszterin
991.3mg
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mascarponés krém

mangószósz

tészta

Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mascarponés krém

mangószósz

tészta

Összesen 971 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mascarponés krém

mangószósz

tészta

Összesen 203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    909 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 971 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

mascarponés krém

  1. A leveles tésztát hűtőből kivéve letekerjük, és levágjuk a felét. Csak ennyi kell, a másik felét lehet visszatenni a hűtőbe későbbi felhasználásra. Szóval, ami elől maradt tészta, 8 felé vágjuk (nekem téglalapok jöttek ki). Ezután 4-et ráteszünk sütőpapírral bélelt tepsire, a maradék 4-ből pedig egy kisebb téglalapot vágunk ki, mint egy kb 1 centis keret. Mondanom sem kell, hogy ez a 'keret' fog kerülni az alap tetejére, hogy egyfajta szegélye legyen a süteménynek.
  2. Az alapot megszurkodjuk villával, és a tetejüket megkenjük tojással, de csak ha olyan kedvünk van. Ha nincs tojás, lehet egy kis tejjel is bekenni a széleket.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép barnák nem lesznek, és megpuffadtak (kb. 10-15 perc).
  4. A töltelékhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral, vaníliával és citrommal.
  5. A szószhoz megpucoljuk a mangót, és összevagdossuk pici darabokra. Edénybe tesszük a cukorral együtt, és felfőzzük. Egy picit elfőzzük a levét, hogy szósz állaga legyen az egésznek. Hagyjuk egy kicsit hűlni utána.
  6. A tésztát kivesszük a sütőből, és egy picit visszanyomjuk a közepét, ha nagyon megduzzadt volna, majd ezt is hagyjuk hűlni egy picit.
  7. Na, a végső lépés pedig az összeállítás: vesszük a tésztát, belekanalazunk egy kevés mascarponét, majd ennél is kevesebb mangós szószt. Ha nagyon elegánsak akarunk lenni, kis porckorral megszórjuk, és már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Eredetileg eperrel láttam ezt a receptet, de a zöldségesnél megláttam a mangókat, és nem tudtam ellenállni nekik (az mellékes, hogy le akartak húzni vele >.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek