Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás törökmogyorós torta

Mandulás törökmogyorós torta
Mandulás törökmogyorós torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem használtam még őrölt magokat lisztnek, valamiért féltem, hogy nem olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kéne, de egyszer mindent el kell kezdeni. Az eredmény tökéletes lett, és ha kicserélitek a sima lisztet rizslisztre, akkor már gluténmentes is a torta. Tökéletesen harmonizál a mogyorós-mandulás tészta az étcsokis krémmel.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Kenjük ki a 2 egyenként 25 cm-es tepsit vajjal, és tegyünk bele sütőpapírt. Ha szilikon forma, akkor nem kell bele sütőpapír (én mondjuk a biztonság kedvéért kivajaztam és liszteztem). Az se baj, ha nincs 2 ugyanolyan sütőformánk, akkor csinálhatjuk két lépésben is. Így egy picit tovább tart, de az eredmény ugyanaz.
  2. Üssük a tojásokat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a cukrot. Robotgéppel keverjük össze, legalább 5-7 percig, vagy amíg a keverék nem lesz nagyon könnyű és habos.
  3. Keverjük össze a kimért őrölt mandulát, törökmogyorót, lisztet, sütőport és vaníliás cukrot. Keverjük bele a tojásba, és egy fakanállal (vagy spatulával) óvatosan keverjük addig, amíg egyenletes masszát kapunk.
  4. Öntsük a massza felét az egyik tortaformába, a másik felét meg a másikba. Az egyik massza tetejére egyenletesen szórjuk rá a szeletelt mandulát. Ez lesz majd a tortánk teteje.
  5. 190⁰C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg érintésre szivacsszerű nem lesz, és picit megbarnul a teteje.
  6. Ha megsültek, kirakjuk őket hűlni egy rácsra vagy vágódeszkára. Amikor kihűltek, óvatosan kivesszük őket a tortaformákból, és hagyjuk, hogy tovább hűljenek.

Krém

  1. Olvasszuk meg az étcsokit. Ezt a legcélszerűbb úgy csinálni, hogy egy kis lábosba felrakunk vizet forrni, erre ráhelyezünk egy tűzálló (vagy fém) tálat, abba beletördeljük a csokit, és szép lassan felolvasztjuk. Ha a csoki teljesen megolvadt, akkor levesszük a tálat a ,,tűzről”, és belekeverjük a vajat. Hagyjuk, hogy kihűljön.
  2. Közben felverjük a habtejszínt (ha nem akar megkeményedni, adhatunk hozzá egy kis habfixálót). A csokit és a habtejszínt összekeverjük, és már kész is van a krémünk.
  3. Az alsó tortalapra egyenletesen rásimítjuk a krémet, majd rárakjuk a felsőt (amin a mandula szeletek vannak).
  4. 1 órára berakjuk a hűtőbe, végül megszórjuk a tetejét porcukorral, ha szeretnénk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

catpawkitchen

Mióta szakács: 2014.12.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szív alakú csokitorta, csokikrémes mandulás torta, csokikrémes szív alakú torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

795
tojás 8 db
nádcukor 200 g
mandula 100 g
törökmogyoró 100 g
finomliszt 100 g
mandulapehely 50 g
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 0.5 csomag
étcsokoládé 100 g
vaj 1 ek
habtejszín 300 ml
porcukor 1 ek