Nosalty Logó

Mandulás sárgabaracklekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
DrHouse
Mandulás sárgabaracklekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4865 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2272.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1047.9 g
  • Cukor
    992 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1827 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    20355 micro
  • β-crypt
    1934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 4865 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot félbevágjuk, és a magját eltávolítjuk.
  2. A mandulát durvára vágjuk.
  3. Az összes hozzávalót egy lábosba tesszük, és nagy lángon forraljuk kb. 25 - 30 percig.
  4. Tisztára mosott üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4945
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

DrHouse 30 recept

Ez is egy másfajta lekvár!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Az ötlet jó és finom, a látvány guszta.:-o Köszönöm.

DrHouse

Remélem!:-) Bár még a kamrában érnek az ízek :-) Szívesen!

evacili

Sajnos a sárgabarack szezonja már elmúlt, de szerintem ?szibarackkal sem lehet rossz. Egy próbát megér.

DrHouse

De jöv?re lehet próbálkozni:-) Ha ?szibarack, akkor én mindenképp fehérborral próbálkoznék! Mondjuk... Tokaji Aszú...?! Vagy az szentségtörés lenne?? :D

evacili

Egyáltalán nem! Csodás az ötlet!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.