Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás sárgabaracklekvár

Mandulás sárgabaracklekvár
Mandulás sárgabaracklekvár
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy másfajta lekvár!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot félbevágjuk, és a magját eltávolítjuk.
  2. A mandulát durvára vágjuk.
  3. Az összes hozzávalót egy lábosba tesszük, és nagy lángon forraljuk kb. 25 - 30 percig.
  4. Tisztára mosott üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sárgabaracklekvár mandulával, vörösboros sárgabaracklekvár, boros-mandulás baracklekvár

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Thu, 2012-08-16 23:07

Sajnos a sárgabarack szezonja már elmúlt, de szerintem őszibarackkal sem lehet rossz. Egy próbát megér.

DrHouse
DrHouse / DrHouse Sun, 2012-09-09 20:17

De jövőre lehet próbálkozni:-)
Ha őszibarack, akkor én mindenképp fehérborral próbálkoznék! Mondjuk... Tokaji Aszú...?!
Vagy az szentségtörés lenne?? :D

405
sárgabarack 2 kg
vörösbor 2.5 dl
cukor 80 dkg
mandula 10 dkg
dzsemfix 1 csomag