r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb rozmaringos sárgabaracklekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
A legegyszerűbb rozmaringos sárgabaracklekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Sárgabaracklekvár

Összesen 391 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Sárgabaracklekvár

Összesen 4695 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Sárgabaracklekvár

Összesen 120 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2544 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 391 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1179.1 g
  • Cukor
    1057 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    2448.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2709 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    30523 micro
  • β-crypt
    2902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 4695 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 120 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sárgabaracklekvár

Elkészítés

Sárgabaracklekvár

  1. A barackot sokan leforrázzák és meghámozzák a lekvárfőzés előtt, mi viszont most rajta hagyjuk a héját. Így nem kevés macerát spórolunk meg, ráadásul a barackhéjban található pektin a sűrűsödésben is segíteni fog.
  2. A sárgabarackokat főzés előtt mossuk meg alaposan, majd szedjük őket szűrőbe, és csepegtessük le.
  3. A barackokat vágjuk félbe, szedjük ki a magjaikat, majd daraboljuk fel.
  4. A darabolt barackokat tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, és alaposan keverjük össze. Fedjük le, és alacsony lángon, nagyjából fél óra alatt főzzük puhára.
  5. Ha csomómentes, egynemű lekvár a célunk, mindenképpen érdemes leturmixolni, vagy akár át is passzírozni.
  6. Jöhet bele a friss zöldfűszer is, esetünkben a rozmaring. Majd vágjunk fel egy citromot, facsarjuk ki a levét, és öntsünk hozzá annyit, amennyit a gyümölcs édessége és a cukor mennyisége megkíván.
  7. Ezután forraljuk fel még egyszer a lekvárt, majd távolítsuk el a zöldfűszer-ágakat.
  8. A lekvárt eztán lassú tűzön főzzük tetszőleges sűrűségűre.
  9. Ha nincs időnk besűríteni, egy kevés pektinnel gyorsíthatunk a folyamaton. Fontos, hogy a pektint ne közvetlenül a főzőedénybe öntsük. Helyette vegyünk ki pár kanállal a lekvárból, egy tálkában keverjük ki a pektinnel, és ezt a keveréket öntsük vissza a fazékba. A csomómentesség érdekében a pektin hozzáadása után érdemes még egyszer átturmixolni.
  10. A kész lekvárt öntsük sterilizált üvegekbe, nekünk 5 közepes méretű üveg telt meg ebből az adagból. Mindenképpen érdemes dunsztolni is. Tegyük a sütőben a megtöltött üvegeket 110 fokra 15 percig.
  11. A kész lekvárt tetszés szerint fogyaszthatjuk, de nincs is jobb a vajas-lekváros kalácsnál!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6101
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 23.

Receptkategóriák

Sokan azt hiszik, hogy a lekvárfőzés a világ egyik legmacerásabb dolga, pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Éppen ezért most megmutatjuk, hogyan készítsetek tökéletes sárgabaracklekvárt a saját konyhátokban, méghozzá maceramentesen. Biztos siker lesz!

Hozzávalók

Sárgabaracklekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek