r
Nosalty Logó

Citromsavval készített sárgabarack-lekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Citromsavval készített sárgabarack-lekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1066 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 12800 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    5935 micro
  • β-crypt
    564 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1066 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3223.4 g
  • Cukor
    3097 mg
  • Élelmi rost
    130 mg

VÍZ

  • Összesen
    5621.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6250 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    651 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1237 micro
  • β-karotin
    71219 micro
  • β-crypt
    6770 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5794 micro
Összesen 12800 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat és kimagvaljuk.
  2. Pürésítjük a barackhúst, botmixerrel, turmixgéppel vagy egyszerűen húsdarálóval.
  3. A pürét feltezzük a tűzhelyre, és felfővéstől számítva 90 percet főzzük. Ekkor hozzátesszük a kristálycukrot, és folyamatosan kevergetve, újraforrástól számítva, további 20-25 percig főzzük.
  4. Ha kész, belekeverjük a citromsót, és 370 ml-es üvegekbe töltjük.
  5. Fejjel lefelé fordítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 58316
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

A nagyi barnás színű lekvár receptjét fejlesztetem tovább, szalicil nélkül. Még soha sem romlott meg az eltelt 4 évben. Ebből a mennyiségből 15 üveg lekvárom szokott lenni. Aki sűrűbben szereti főzheti főzheti tovább, de minél tovább fő a cukorral, annál barnább lesz az eredmény a karamelizálódás miatt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszi a receptet. Szerintem ez a klasszikus változata. Ma be is f?zöm. Köszi, Katalinka3.

Törölt felhasználó

A hét elején f?ztem be lekvárt, így: Forró vízben pár percig forralva, héját leszedtem, kimagoztam. Lemértem (több adag volt), adagonként botmixerrel pürésítettem. Beletettem a kristálycukrot (kb. 1 kg-hoz 25 dkg-ot, ez ízlés szerinti, kostólgatni kell), szórtam rá citromsavat (minimálisat, kg-onként kb. 1 lapos mokkáskanállal). Miután este lett, mire végeztem, így csak másnap kezdtem el f?zni egy vastag aljú lábasban, kb. 8 levesmer? kanállal tettem bele egyszerre. A fölforrástól számítva 25 percig f?ztem. Üvegekbe raktam, az üvegtet?ket (amik vizesek voltak) icipicit megszórtam nátriumbenzoáttal, rácsavartam az üvegekre, fejre állítottam pár percig, utána paplan közé tettem és ott tartottam 2-3 napig (már csak langyosak voltak, mikor kivettem a száraz dunsztból).

gavloimrene

Nem szoktam lehúzni a haját, csak össze turmixolom, nagyon finom!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek