r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti

helena26
Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

794
Kalória
4.3g
Fehérje
201.1g
Szénhidrát
1.2g
Zsír
267.7g
Víz
-
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
195g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4763 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    267.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    3391 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1206.6 g
  • Cukor
    1170 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1606.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    20348 micro
  • β-crypt
    1934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1655 micro
Összesen 4763 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kiszedjük a magot, és egy nagyobb lábasba rakjuk. Hozzáöntjük a cukrot, összekeverjük, és pár órát állni hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon. Időnként átkeverjük.
  2. Ezután elkezdjük főzni, majd amikor a barack megpuhul, kézi mixerrel szétturmixoljuk, és főzzük kb. 1 órát.
  3. Előre elkészített üvegekbe öntjük, és 2-3 napig szárítjuk, hogy a teteje bebőrösödjön, majd lezárjuk fedővel, és kamrába tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 100 p

Legtöbbször a lekvárt száraz dunsztba rakom, most meg próbáltam így elrakni. Viszont ha nincsen időnk vele várni,akkor  forrón rakjuk üvegbe, és tegyük száraz dunsztba! Ez viszont gyorsabb.

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek