Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti

Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti
Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legtöbbször a lekvárt száraz dunsztba rakom, most meg próbáltam így elrakni. Viszont ha nincsen időnk vele várni,akkor  forrón rakjuk üvegbe, és tegyük száraz dunsztba! Ez viszont gyorsabb.

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kiszedjük a magot, és egy nagyobb lábasba rakjuk. Hozzáöntjük a cukrot, összekeverjük, és pár órát állni hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon. Időnként átkeverjük.
  2. Ezután elkezdjük főzni, majd amikor a barack megpuhul, kézi mixerrel szétturmixoljuk, és főzzük kb. 1 órát.
  3. Előre elkészített üvegekbe öntjük, és 2-3 napig szárítjuk, hogy a teteje bebőrösödjön, majd lezárjuk fedővel, és kamrába tesszük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 828
elküldve: 4
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekvár, gyümölcslekvár házilag, házi készítésű lekvár sárgabarackból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerigirl
Keri / Kerigirl Sat, 2013-07-13 12:04

Egyszerű,gyors pont ez kell nekem,köszönöm:))))))))))))))))))))))))))))

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-07-18 17:50

Szerintem lehet,csak a cukor mennyisége legyen kevesebb,a gyümölcs édességétől függően.

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2012-07-20 16:41

Én nem használtok szalicilt semmibe! Valójában a gyümölcs édességétől függ a cukor mennyisége.

Ízek47
Ízek47 Thu, 2012-07-19 07:30

Kedves Helena!

Mit jelent, hogy szárítom? Csak úgy állni hagyom? Hűvös helyen? Esetleg tegyek rá 3 napig a papírt?

Köszönöm!

Kl

794
sárgabarack 2 kg
cukor 1 kg