Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-marcipános rolád

Mandulás-marcipános rolád
Mandulás-marcipános rolád
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámmal egyik kedvencünk a marcipán. :) Azoknak ajánlom, akik hasonlóan szeretik a marcipánt! :) 

Elég nagy rolád lesz belőle, ezért írtam 6 főre (kb. 12 szelet).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 170 előmelegítjük. A tésztához és a díszítéshez szükséges szeletelt mandulát egyenletesen egy tiszta tepsibe szórjuk. Betesszük a sütőbe és gyakori, 2-3 percenkénti ellenőrzés és forgatás mellett szép világosbarnára pirítjuk.
  2. Közben előkészülünk a piskótához: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a mandulaaromát is hozzáadjuk, és könnyedén összekeverjük.
  3. A megpirult mandulának az egyharmadát a kezünk között apróra törjük.
  4. A megüresedett sütőt 220 °C-ra állítjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük az összetört mandulalapocskákkal, majd óvatosan egy fakanállal két részletben a habba keverjük.
  5. A tésztát egy papírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. A krémhez a pudingot a tejjel a zacskón levő utasítás szerint cukor nélkül megfőzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a 4 mokkáskanál mandulaaromát is beledolgozzuk.
  7. A krém 80%-ával megkenjük a lapot. A marcipánt átgyúrjuk, és egy 35 cm hosszú, egyenletes hengert görgetünk belőle a kezünkkel. A marcipánrudat a krémrétegre helyezzük, és a hengertől indulva szorosan felcsavarjuk. A maradék krémmel átkenjük a rolád külsejét, és beszórjuk a maradék mandulával.
  8. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 32x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 614
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Petrőcz Cintia

Mióta szakács: 2011.05.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marcipános piskótatekercs, mandulás piskótatekercs, mandulás pudingos rolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fzizu
fzizu / fzizu Sun, 2012-02-05 14:22

Szia!Guszta a sütid!Én is függő vagyok..A marcipánt hol veszed?Nálunk a Lidlben volt pár hétig,azóta sincs:(Csak a Tescoban,de elég húzós az ára.

922
tojás 5 db
cukor 10 dkg
finomliszt 8 dkg
mandula 5 dkg
mandulaaroma 3 ml
margarin 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
porcukor 25 dkg
mandulaaroma 10 ml
marcipán 10 dkg
mandula 10 dkg