Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-mákos koszorú

Mandulás-mákos koszorú
Mandulás-mákos koszorú
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mákosat bármikor! A mandulalapocskák meg már apróra törtek a zacskó alján maguktól. Viszont ha cukrozott mákunk van otthon, akkor hagyjuk el a töltelékből a cukrot.

Kávéhoz, teához ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat 15 dkg cukorral habosra  keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd 1 dl habtejszínt is elkeverünk benne.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a vajas-tojásos-cukros keverékbe forgatjuk. 
  3. Egy kuglóf, vagy koszorú formát kivajazunk, és zsemlemorzsával behintjük.
  4. A mandulát a mákkal, mazsolával, fahéjjal, vaníliás és porcukorral, tejszínnel és 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük.
  5. A kuglófforma aljába belekanalazzuk a tészta felét, rá a mandulás-mákos tölteléket, majd a tészta másik felével befedjük.
  6. Előmelegített sütőben közepes tűznél 1 óráig (vagy tűpróbáig) sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 3 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütikoszorú, mákos sütikoszorú, mandulás-mákos sütikoszorú

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2019-12-10 09:33

Kedves szidakszi!

Elnézést kérünk, szerkesztői hiba történt, köszönjük, hogy jelezte felénk, az eredeti receptben 2 dl habtejszín szerepelt, így korrigáltuk az elírást.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

809
finomliszt 25 dkg
vaj 20 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
sütőpor 1.5 kk
mandula 5 dkg
mák 5 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 200 ml
fahéj 1 kávéskanál
mazsola 5 dkg