r
Nosalty Logó

Mandulás félholdak

Ana's Kitchen
Mandulás félholdak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

889
Kalória
15.1g
Fehérje
82.3g
Szénhidrát
57.1g
Zsír
23.4g
Víz
216g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
21.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    329.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 494 kcal

Elkészítés

  1. A mandulát durvára felaprítjuk. A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverjük habosra. A sót, és a mandulát vegyítsük a liszthez és az egészet adagoljuk bele a vajas masszába. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze alaposan. Ezután 45 percre tegyük be a hűtőbe!
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra. Az idő leteltével lisztezett felületen nyújtsuk ki 6 mm vastagságúra és egy kerek kiszúró segítségével félholdakat szaggassuk a tésztából.
  3. Ha kész vannak, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire és mehetnek is a sütőbe. 170 C fokon süssük meg őket 18-20 perc alatt. Tálaláskor hintsük meg porcukorral a tetejét. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Pasziánsz

Nagymamám sokszor mesélte, hogy fiatalkorában rendszeresen vett egy pasziánsz nevű, karamellás-ropogós aprósüteményt a helyi édességboltban. Karácsony környékén különösen ...

Rosanics Petra

Egyszerű vegán habcsók

Tudtátok hogy a csicserikonzerv levéből készül a vegán habcsók? Ráadásul nem is kell hozzá más, mint porcukor és kevés ecet vagy citromlé, na meg persze egy adag türelem, amíg ...

Nosalty vegán

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...