Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói esküvői aprósütemény

Mexikói esküvői aprósütemény
Mexikói esküvői aprósütemény
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt Mexikóban egész évben sütik, nemcsak lagzik alkalmával.
Ezt a csodasütit a "Mexikói Vacsoracsata Estén" is megsütöttem és nagy sikere volt. Olyan omlós az íze és állaga, olyan tökéletes benne a vaj és cukor aránya és olyan nagyon sok lesz belőle, hogy érdemes kipróbálni!
És nem utolsósorban, nem bonyolult összedobni és elkápráztatni azokat, akiket meglepnénk vele!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pekándiót elég nehéz beszerezni, de sima dióval is tökéletes ízharmónia!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük.
  3. Alacsony fokozaton belekeverjük a lisztet, a vaníliakivonatot és a mandulaaromát.
  4. Végül hozzáadjuk a diót.
  5. Lefedjük, fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. A tésztából diónyi darabokat csippentünk ki és a sütőpapírral kibélelt lemezre tesszük egymástól 2-3 cm távolságban.
  8. Pohár aljával kissé szétlapítjuk
  9. Aranysárgára sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  10. Beleforgatjuk a maradék porcukorba.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 130
elküldve: 7
receptkönyvben: 228
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbarita

Mióta szakács: 2010.10.24.
2 recept

receptjellemzők

kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-mandulás aprósütemény, mexikói esküvői keksz

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita anyu
Rita anyu Thu, 2012-10-18 17:30

Kedves Barbarita!
Szeretném megkérdezni,hogy a porcukorból mennyit kell a sütibe tenni?Köszi Rita

gyongyig
gyongyig Tue, 2011-11-08 00:22

Hello, nem látom a liszt mennyiségét, mert eltakarja a mérőedény képe. meg tudnád adni pontosan?

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-01-12 15:04

Úgy tűnik fogjuk mi még itthon egy párszor azt játszani, hogy Mexikóban vagyunk egy esküvőn...:-)) Nagyon fini! :-)

barbarita1
Barbarita / barbarita1 Tue, 2010-11-02 07:00

Köszi a tippet Mrs Smith, meg fogom keresni ezt a pekándiós helyet! ÉS azzal sokkal különlegesebb a süti, az tuti!
Kedves Eszter! A privát Vacsoracsatáink nem kerültek be a TV-be, pedig elég szórakoztatóak lettek volna:))

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-01 21:53

Nagycsarnokban van pekándió, elnézést a vidékiektől, de a lényeg, hogy ne lent az Ázsia Bt-ben vegyétek, hanem fennt az első pultnál a dunai oldalon, mert ott nagyságrendekkel olcsóbb. Ami ebbe a sütibe kell, az kifizethető áron kapható. A legjobbakat: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 21:16

Én ugyan nem láttam a műsort, mert Németországban élek, de tetszik a pekándiós összetétel. Szerintem ki fogom próbálni! :-)
Üdv a Nosaltyn!
AzEszter

roberta
roberta Mon, 2010-11-01 20:37

Valóban isteni a nővérkém sütije.Mint a többi, amit mindig felzabálok nála.Nagyon ajánlom mindenkinek, aki finomakat, de egészségeseket akar enni.

barbarita1
Barbarita / barbarita1 Mon, 2010-11-01 19:57

Ne aggódj, Osztriga, ez egy brutálisan kemény vacsoracsata után volt:)!!!Ez önmagában nem koszol úgy!

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2010-11-02 10:39

Hali, egy ilyen vacsoracsata általában mosogatócsatával végződik!!!! Jó a képed, igazi csendélet!!!!
T.

1135
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
dió 12 dkg
porcukor 25 dkg
vaj 25 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
mandulaaroma 5 ml