r
Nosalty Logó

Mandorlini

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Mandorlini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 6475 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 458 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 540 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    347.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6093.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1375 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    119 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 6475 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 458 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Egy edényben elkavarjuk a lisztet, a mandulával és a sütőporral. Ráreszeljük a marcipánt, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojásfehérjét és a likőrt.
  3. A kézi mixer dagasztó villájával egy homogén masszává dolgozzuk. Ha túl száraz a tészta, még adunk hozzá kevés likőrt. A tésztának eléggé ragacsosnak kell lennie.
  4. A mandulapehelyt egy tányérba borítjuk. A tésztából vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd meghempergetjük a mandulapehelyben, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, és még melegen megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4745
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, kívül ropogós belül puha-lágy aprósütemény, intenzív mandula-marcipán ízzel, amely egy cappuccino vagy egy presszó kávé társaságában Olaszországba varázsol.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek