Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszaltbarackos-mandulás felhő

Aszaltbarackos-mandulás felhő
Aszaltbarackos-mandulás felhő
28 perc / előkészület: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer régen találtuk egy Oetker karácsonyi süteményes füzetben. Kipróbáltuk, azóta minden évben szigorúan beletartozik a karácsonyi sütemények sorába.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot apróra feldaraboljuk.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk az aszalt sárgabarack kivételével az összes többi hozzávalót.
  3. A konyhai robotgép dagasztó spiráljával az egészet jól összekeverjük. Legvégül hozzáadjuk az aszalt sárgabarackot.
  4. 2 kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  5. Előmelegített (180 fok) sütőben kb. 13 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 44x33 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 993
elküldve: 2
receptkönyvben: 117
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

aszalt sárgabarackos felhő, mandulás aprósüti, mandulás barackos aprósüti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

255
aszalt sárgabarack 10 dkg
mandulapehely 10 dkg
finomliszt 10 dkg
cukor 5 dkg
vaj 7.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db