r
Nosalty Logó

Mandarinos kwark torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandarinos kwark torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 903 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3606 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.9 g
  • Cink
    391 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    301 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 903 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5471.7 g
  • Cink
    1562 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    1203 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    150 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    721 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    615 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 3606 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő a sütőformát (vaj/liszt/sütőpapír/semmi).
  2. Készítsünk morzsát a kekszből aprítógép, vagy sodrófa segítségével.
  3. Öntsük a kekszmorzsához az olvasztott vajat és keverjük össze (lehetséges, hogy kicsit több vajra lesz szükség, a lényeg, hogy ne maradjon száraz). Öntsük a sütőformába, és jól nyomkodjuk le.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze a kwarkot és a créme fraiche-t. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a fahéjat, a juharszirupot, a mandarinok lereszelt héját és fél-1 mandarin levét (attól függően, mennyire híg a massza).
  5. Kóstoljuk meg, ha kell édesítsük, fahéjasítsuk, mandarinosítsuk (vigyázzuk a levével, ne csináljunk levest a masszából!).
  6. Egyesével dolgozzuk bele a masszába a tojásokat, majd öntsük a kekszes alapra.
  7. Süssük addig, amíg megmozgatva már csak a közepe mozog (az eredeti recept 35 percet írt, de én tovább sütöttem, mert még nagyon folyós volt).
  8. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább1 órára (erre mindenképpen szükség van, itt nyeri el végleges szilárdságát).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4845
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Az eredeti receptet itt találtam: http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/kwarktaart/kwarktaart-bodem-speculaas Ha valaki elkészítette magyar hozzávalókból, kérem írja meg a tapasztalatait és a végeredményt! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Orsolya napra készült a barátnőmnek ajándékba. Megvoltak a preferenciái(nk): túrótorta, de csakis zselatin- és lisztmentesen, spekuláciusz keksz, mandarin. Némiképpen megnehezítette a dolgot, hogy itt, Hollandiában nincs a magyar értelemben vett túró, csak kwarknak nevezett tejtermék van, ami maximum az ízében emlékeztet a magyar túróra, állagát tekintve folyós és homogén. Nem is tudnám megmondani, hogy akkor ez most túró vagy inkább krémsajt. Próbáltam az alapanyagok Magyarországon fellelhető alternatíváit is megadni, mert semmiképpen sem szeretném, ha ezek a furcsa hozzávalók tántorítanának el bárkit is az elkészítéstől. Karácsony imádóknak kötelező!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mármint Quark + Spekulatius....szeretem ezeket a magyar átiratokat...

Törölt felhasználó

hollandul kwark...de köszönöm, hogy így hajnalban ilyen épít? jelleg?t szóltál hozzá...

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki tuti megcsinálom :) én is éltem kint hollandiában 6 évig ,és én is átéltem a keresgélést a "magyaros "sütéshez :)

Törölt felhasználó

Finomabb, mint ahogy kinéz ;) remélem neked is bejön majd. Én a legjobban a tejfölön vagyok kiakadva, a fél decis kiszereléssel mit kezdjek? :D

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, bár drága süti sajnos. A spekulatius nagyon finom, és biztos isteni a torta... de a kekszben van liszt, tehát nem gluténmentes, de ez a legkevesebb gond nálunk. Más gyümölccsel lehet esetleg? Köszi.

Törölt felhasználó

Igen, elég sok az anyag a töltelékben, de szerintem egy túróból és egy tejfölb?l is meg lehet oldani, az alját meg a karácsonyról maradt mézeskalácsokból. Tremészetesen lehet más gyümivel, szinte akármivel, de én a spekuláciuszhoz és a karácsony ízhez mandarint vagy narancsot tudok elképzelni. Esetleg almát, de ott valószín?leg máshogy alakul a süti állaga, ha reszeled kevesebb tejföl kell bele vagy tovább kell sütni.

AranyCsillag

Szia! Múlt héten megsütöttem, próbálgatva a hozzávalók helyettesítését. Mézeskaláccsal és túróval készítettem, sok mandarinlével, kevés joghurttal. Egy picit megborult a kezemben a fahéj, de nem lett annyira vészes. Viszont nekem nincs nagy gyakorlatom még a sütésben, elfeledkeztem róla és tovább maradt benn a süt?ben... ezért kicsit szerintem túlsült, és nem lett olyan krémes, mint ahogy a tiednél látszik. Na, de ennyit a negatív dolgokról. Jöhet a lényeg: megkentem a nagymamám baracklekvárjával (nem gondoltam volna, hogy passzolni fog hozzá, pedig így lett), és másnapra kb. 3 pici szelet maradt bel?le! Olyan "nem tudom abbahagyni-süti"-t kaptam végeredményként. Köszi a receptet! Szerintem egy csokiréteg a tetején nem rontaná el, lehet, hogy máskor is megpróbálkozom vele :)

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik, örülök, hogy sikered lett vele! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!