r
Nosalty Logó

Gránátalmás torta liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Gránátalmás torta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 463 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2777 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 252 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 463 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 2777 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóvalfelverjük lágy habbá, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és habosra keverjük a tojások sárgájával.
  3. Ezután hozzákeverjük a finomra darált diót, a kakaóport, a sütőport, végül fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
  4. Sütőformába tesszük, melynek alját sütőpapírral béleljük ki.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Félig nyitott sütőajtónál hagyjuk a tésztát kihűlni.
  6. A krémhez a a tejszínt felverjük habbá, hozzáadjuk a zselatinfixet, és tovább verjük egy percig, majd belekeverjük a cukrot, a gránátalmaszirupot és a mascarponét. Fél gránátalma magjait kiszedjük a héjából, és a krémbe forgatjuk.
  7. A tésztát kettévágjuk, a krém felével megkenjük az alsólapot, majd a krém tetejére megfordítva rátesszük a másik tésztalapot (így egyenletes sima felületet kapunk), amire felvisszük a krém másik felét, melynek tetejét beborítjuk a gránátalma másik felének magjaival.
  8. Hűtőben egy óra alatt lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11175
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gránátalmás torta liszt nélkül
Évi néni 1830 recept

Zilka rózsaborsos tortája adta az ötletet, meg persze az, hogy vettem jó pár gránátalmát.

Hozzászólások (2)

vmzsuzsa

Kedves Évi! Nagyon finom lett a süti, bár nem gránátalmával csináltam, mert a magokkal nem tudok megbarátkozni, hanem áfonyával. Egy problémám volt, ha tudsz, segits! Amikor a felvert tojásfehérjét összekevertem a többi hozzávalóval, szemmel láthatóan esett össze az egész. Ennek az lett a következménye, hogy a tészta vékony maradt, bát a süt?portól kicsit megn?tt, így nem lehetett kettévágni, alul volt a tészta, arra kentem a krémet, és tettem rá az áfonyát. Élvezeti értékb?l semmit nem vont le, de ez már máskor is el?fordult, és nem tudom mit csinálok rosszul. Várom a válaszodat. Zsuzsa.

Évi néni

Szia Zsuzsi! Szerintem túlkevered és ezért összetörik a tojáshab. Csak néhány mozdulattal keverd el, ne törekedj a teljesen homogén állagra. Erre gondolok én. Próbáld ki így. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek