Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás torta liszt nélkül

Gránátalmás torta liszt nélkül
Gránátalmás torta liszt nélkül
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zilka rózsaborsos tortája adta az ötletet, meg persze az, hogy vettem jó pár gránátalmát.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval felverjük lágy habbá, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és habosra keverjük a tojások sárgájával.
  3. Ezután hozzákeverjük a finomra darált diót, a kakaóport, a sütőport, végül fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
  4. Sütőformába tesszük, melynek alját sütőpapírral béleljük ki.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Félig nyitott sütőajtónál hagyjuk a tésztát kihűlni.
  6. A krémhez a a tejszínt felverjük habbá, hozzáadjuk a zselatinfixet, és tovább verjük egy percig, majd belekeverjük a cukrot, a gránátalmaszirupot és a mascarponét. Fél gránátalma magjait kiszedjük a héjából, és a krémbe forgatjuk.
  7. A tésztát kettévágjuk, a krém felével megkenjük az alsó lapot, majd a krém tetejére megfordítva rátesszük a másik tésztalapot (így egyenletes sima felületet kapunk), amire felvisszük a krém másik felét, melynek tetejét beborítjuk a gránátalma másik felének magjaival.
  8. Hűtőben egy óra alatt lehűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22x18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 681
elküldve: 5
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lisztmentes gyümölcstorta, gránátalmás torta, tejszínes.mascarponés gyümölcstorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-02-12 11:41

Szia Zsuzsi!

Szerintem túlkevered és ezért összetörik a tojáshab. Csak néhány mozdulattal keverd el, ne törekedj a teljesen homogén állagra. Erre gondolok én. Próbáld ki így.
Üdv: Évi néni

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-02-11 00:46

Kedves Évi! Nagyon finom lett a süti, bár nem gránátalmával csináltam, mert a magokkal nem tudok megbarátkozni, hanem áfonyával. Egy problémám volt, ha tudsz, segits! Amikor a felvert tojásfehérjét összekevertem a többi hozzávalóval, szemmel láthatóan esett össze az egész. Ennek az lett a következménye, hogy a tészta vékony maradt, bát a sütőportól kicsit megnőtt, így nem lehetett kettévágni, alul volt a tészta, arra kentem a krémet, és tettem rá az áfonyát. Élvezeti értékből semmit nem vont le, de ez már máskor is előfordult, és nem tudom mit csinálok rosszul. Várom a válaszodat. Zsuzsa.

461
tojás 3 db
dió 7 dkg
barna cukor 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
foszfátmentes sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
habtejszín 2 dl
mascarpone 15 dkg
zselatinfix 1 csomag
gránátalma szirup 2 ek
barna cukor 5 dkg
gránátalma 1 db