r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta Borsó konyhájából

Borsó630
Gyümölcstorta Borsó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

174
Kalória
3.6g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
2.9g
Zsír
56.5g
Víz
34g
Koleszterin
665.7mg
Élelmi rost
20.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    2134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    564.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 1739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. 4 dl tejet felteszünk forralni, közben pedig a pudingport egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet. Végül csomómentesre keverjük.
  2. Ha felfőtt a tej, folyamatos keverésmellett beleöntjük a pudingos keveréket.
  3. Amikor besűrűsödött, lekapcsoljuk a gázt alatta, majd még párszor átkeverjük.
  4. Amíg hűl a pudingunk, addig a gyümölcsöket megmossuk, majd méretüktől függően felvágjuk őket.
  5. Ha nem szeretnénk, hogy a pudingba nyomott hagyjon az elrendezés tervezése, érdemes esetleg még a csupasz tortalapon kipróbálni az elrendezést, a szükséges mennyiséget.
  6. Amikor kihűlt a pudingunk, a tortaközepétől kiindulva ráöntjük, majd egyenletesen eldolgozzuk.
  7. Végül díszítjük, és tortazselével leöntjük az egészet. (Aki nem szereti a zselé ízét, az felhasználhatja a konzerves gyümölcs levét vagy a befőtt levét. Nagyon finom lesz tőle.)
  8. Tálalás után tejszínhabbal fokozhatjuk az ízeket. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p

Névnapomra készítettem az ünnepi ebédhez.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek